Ten noordwesten van San José, bij de el Arenal vulkaan en het Monteverde nevelwoud, ligt een gebied met veel hoogtepunten. Een plek die veel mensen zullen bezoeken tijdens hun trip naar Costa Rica. Ikzelf ben een paar dagen in zowel La Fortuna als Santa Elena verbleven, mooie uitvalsbases om de omgeving te ontdekken.


Meer inspiratie? Bekijk mijn reisroutes of volg mij pinterest facebook instagram

La Fortuna

Vanuit La Fortuna heb ik, begeleid door het geluid van de brulapen, een flinke wandeling over beweeglijke hangbruggen door het regenwoud gemaakt. Eindigend bij de La Fortuna waterval. Een enorme waterval, omringd door weelderig groen, waar je prachtig van bovenaf opkijkt, waarna je af kan dalen voor een verfrissende duik in het koude water. De volcano hike daarentegen was een veredelde boswandeling naar een mooi uitzichtpunt op de in de wolken gehulde vulkaan, met terug een wandeling over de lavastenen van een vroegere uitbarsting. Gevolgd door ontspannen in heetwaterbronnen. In mijn geval in het enorme complex, met 25 thermale baden, van Baldi hot springs.

Lago de Arenal

De jeep-boat-jeep (oftewel minivan-boot-minivan) is een makkelijke manier om in drie uur van La Fortuna naar Santa Elena bij het Monteverde nevelwoud te gaan. Met de boot over het Lago de Arenal, een groot kunstmatig aangelegd meer met door het heldere weer een prachtig uitzicht op de vulkaan en de groene heuvels van Monteverde. Een bochtige weg brengt ons dan in 1,5 uur al hobbelend verder naar Santa Elena.

Monteverde Cloud Forest

Hier heb ik op een enorm landgoed meer geleerd over het proces rondom het maken van suiker, koffie en chocolade. En ook de eerste toekan en luiaard tegen het lijf gelopen. In het Monteverde Cloud Forest kom ik tijdens het hiken ook veel dieren tegen. Zo zag ik tijdens een night walk veel luiaards, felgekleurde slangen en tarantula’s.

Een canopy/ ziplining tour zorgt voor de adrenaline. Met een soort hoge en snelle kabelbaan vliegen we van boom tot boom, waarbij de afstand van de zipline tussen de bomen steeds groter wordt. Tot ik tijdens de Tarzan Swing van een platform de leegte in spring en al zwaaiend tot stilstand kom, terwijl ik word gadegeslagen door een aan de boom hangende aap. Het hoogtepunt is een kilometer lang à la Superman vliegen over de vallei, met fantastische uitzichten tot aan de Golf van Nicoya. Even later klim ik zelf als een aap een grote holle boom in naar boven. Een boom die een andere boom heeft omstrengeld, uiteindelijk tot de dood. De omstrengelde boom is dan ook weggerot en verdwenen waardoor een holle boom overblijft.

Veel actie in een frisse en groene omgeving. Een heel fijn stukje Costa Rica.      


Deze post direct opslaan in Pinterest?0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.