Onze roadtrip door Oman starten en eindigen we in Muscat, waar genoeg te zien en doen is. Deze uitgestrekte witte hoofdstad biedt veel cultuur, maar ook fijn relaxen – in bikini, met een biertje – bij een strandresorts aan zee. Tips zijn een bezoek aan de Sultan Qaboosh Grand Mosque en de Mutrah Souq. En ook het zicht op het modern-ogende kleurrijke paleis omringd door forten geven ons een leuke eerste kennismaking met Oman.


Meer inspiratie? Bekijk mijn reisroutes of volg mij pinterest facebook instagram

Sultan Qaboos Grand Mosque

Sultan Qaboos Grand Mosque

De Grand Mosque is een imposant bouwwerk met een grote koepel en meerdere minaretten. Er is veel bruin gebruikt, het geheel voelt statig en warm aan. De strakke witte vloer reflecteert de moskee en de spiegeling zorgt voor iets speciaals. Een zachte ‘wow’ en open mond verraadt mijn verbazing bij binnenkomst in de grote gebedsruimte, die ruimte biedt aan 20.000 mensen. De enorme kroonluchter in de koepel, het groenblauwe mozaïek, de bijpassende glas-in-lood ramen, de Perzische kleden op de vloer en de statige booggang zijn pracht en praal, maar met een bepaalde ingetogenheid. In de tuinen zorgen de kleurige bloemen voor een waardig vertrek.

Paleis in oude stad Muscat

In de oude stad Muscat, een kleine wijk in het grote Muscat, vind je statige, witte, oude koloniale gebouwen naast het gekleurde, architectonisch modernere paleis. In de toenemende schemering geven deze zacht verlichte gebouwen, de wisseling van de wacht, met de oproep tot gebed op de achtergrond, een fijne en indrukwekkende sfeer. Aan de achterkant van het paleis heb je een mooi uitzicht op het paleis aan zee, liggend tussen meerdere forten, waaronder het al Minari fort, een waar zandkasteel.

Plein paleis Muscat, Oman

Muttrah souq

De kustweg brengt ons naar Muttrah, waar het op vrijdag een gezellige drukte is op straat. Met de twee jachten van de sultan aan de linkerhand lopen we de Muttrah souq binnen. Een steeds smaller wordend gangenstelsel brengt ons langs winkels met burka’s, kumma’s en veel souvenirs, alles in de onmiskenbare geur van wierrook.

Mutrah Souq, Muscat, Oman

Deze post direct opslaan in Pinterest?

Pin Muscat, Oman

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL