Utrechts bier is lekker! En het is meer dan leuk om een bezoek te brengen aan één van de Utrechtse bierbrouwerijen. Ga voor de proefglaasjes bij de urban brewpub van de Kromme Haring, bestel een witbiertje op het terras aan het water bij Werkspoorcafé de Leckere of proef je Utrechtse biertje aan de mooie bar bij vandeStreek bier. Lees verder voor meer over 5 leuke bierbrouwerijen in Utrecht!


Meer Utrecht tips in de Utrecht Cityguide


vandeStreek bierbrouwerij

Het café van bierbrouwerij vandeStreek in Utrecht

Twee broers zijn aan het hobbyen met bierbrouwen, en hop VandeStreek bier is geboren. Op een industrieterrein in Overvecht vind je deze Utrechtse bierbrouwerij. Het voorste gedeelte van het pakhuis is getransformeerd tot een hele leuke, industriële taproom – pal naast de bierbrouwerij. Op vrijdag en zaterdag kun je hier één van de 16 Utrechtse bieren op tap komen proeven, zowel in normale als in proefglaasjes. Van een session IPA tot een Triple en van een blond biertje tot een stout. Of kies uit de handvol alcoholvrije biertjes. Allen geserveerd door enthousiaste bierbrouwers. Bekijk de website van vandeStreek bierbrouwerij voor meer informatie en voor de biertjes die ze op tap hebben.

Werkspoorcafé de Leckere

Het terras van Utrechtse bierbrouwerij de Leckere, aan Amsterdam Rijnkanaal, in de Werkspoorkathedraal

Utrechtse bierbrouwers sinds 1997 en vanaf 2019 in de nieuwe bierbrouwerij in de Werkspoorfabriek. Een brouwerij die uitsluitend biologische bieren brouwt en oog heeft voor duurzaamheid. De biertjes kun je proeven in Werkspoorcafé de Leckere, op industrieterrein Cartesiusweg, met een groot terras aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Ook een erg leuke plek om te borrelen of wat te eten!

Brewpub de Kromme Haring

Proefglaasjes in brewpub de Kromme Haring, Utrecht

Bierbrouwerij de Kromme Haring is gestart door een Amerikaan en een Nederlander. In 2016 openden zij hun urban brewpub in Utrecht, een beetje verscholen op industrieterrein Europalaan. Hier kun je één van de twaalf tapbiertjes drinken, met uitzicht op de ketels waarin deze gebrouwen zijn. Laat je bij het kiezen van je proefglaasjes adviseren door de enthousiaste barmannen.

Maximus bierbrouwerij in Utrecht Leidsche Rijn

Maximus bierbrouwerij in Utrecht Leidsche Rijn

De leuke bierbrouwerij Maximus ligt aan de rand van het Maximapark in Utrecht Leidsche Rijn. Het proeflokaal met uitzicht op de koperen ketels en het zonnige terras aan een appelboomgaard maken het een populaire plek onder Utrechters. Drink een lokaal gebrouwd biertje, of kies voor vier proefglaasjes, en bestel wat te eten (waarbij veel gebruik wordt gemaakt van regionale producten). Te bereiken via een mooie fietstocht vanaf Centraal Station (Leidseweg, Dafne Schippersbrug, Groenedijk).

Oproer bierbrouwerij

Het café van bierbrouwerij Oproer in Utrecht

UPDATE
Helaas is het oude biercafé van de Utrechtse bierbrouwerij Oproer door een brand niet meer in gebruik. De plannen voor een nieuw biercafé zijn er!

Het CAB gebouw was oorspronkelijk in gebruik als garage voor bussen en in het bezit van de Nederlandse Spoorwegen. Het ligt pal naast treinstation Zuilen en huist dB studio’sFilmcaféde Sportbox en het biercafé van brouwerij Oproer. De grote, industriële ruimte heeft een fijne, beetje rauwe sfeer, waar je kan kiezen uit zitzakken, bartafels, banken of een lage tafel. Je kan niet alleen alle Oproer biertjes proeven, maar ook biertjes van andere brouwerijen. Het menu is klein en volledig biologisch en veganistisch. Het bier zelf wordt in een ander deel van Utrecht gebrouwen.


Deze post direct opslaan in Pinterest?


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.