De zon schijnt! Tijd om een drankje te doen op een Utrechts terras! In deze blog 8 bijzondere terrassen in Utrecht, ware hidden-gems. Liever borrelen aan het water? Bekijk dan deze tips voor stadsstranden en leuke terrassen aan het water in Utrecht.


Meer Utrecht tips in de Utrecht Cityguide


Cultureel borrelen bij museumcafé Centraal

Terras van het museumcafé Centraal Museum in Utrecht centrum

In het museumkwartier biedt het terras van het museumcafé van het Centraal Museum een oase van rust. Een terras dat gelukkig ook toegankelijk is voor niet-museumbezoekers. Tussen het museum en de Nicolaïkerk (bij de parkeerplaats) is de ingang naar de grote binnentuin, waar je een fijn uitzicht hebt over de oude gebouwen en het nieuwe café wat er omheen is gecreëerd. Eet een taartje bij je koffie of kies voor een biologische lunch. Als je wil, kun je ook even een (gratis) blik werpen in de mooie, grote en sobere Nicolaïkerk.

Het terraseiland van Fort aan de Klop

Fort aan de Klop, aan rivier de Vecht, terras in Utrecht

Gelegen tussen de bomen zit je heerlijk op het gras rondom Fort aan de Klop. Fiets erheen langs de Vecht – wat mij betreft één van de mooiste fietspaden in Utrecht. Het terraseiland is groots (coronaproof) opgezet en zeker een lekker plekje om te genieten van een biertje of iets van het snackmenu.

TIP
Kom je op de fiets, gebruik Fort aan de Klop dan als tussenstation tijdens je fietstocht naar historisch Maarssen en natuurgebieden de Maarsseveense en Loosdrechtse Plassen.

Op het terras in de kloostertuin van the Anthony

Hotel restaurant the Anthony in Utrecht Lombok

In 2019 opende the Anthony zijn deuren in een voormalig klooster aan de Kanaalstraat in Utrecht Lombok. Tegenover de St. Antonius kerk. Dit boetiekhotel heeft een hip interieur en mooie hotelkamers. Ook als je hier niet slaapt, ben je meer dan welkom een biertje te drinken in de fijne binnentuin, op het mooie terras van Brasserie Monk. De kloostermuren, glas-in-lood ramen en hotelkamers omarmen je met een vredigheid die eer doen aan de voormalige bestemming van dit pand.

Op het terras in de tuin van de Moestuin

Dichtbij de Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht, zit je bij de Moestuin op het terras in een prachtige tuin. Pal naast een enorme moestuin. De kaart staat vol met producten uit eigen tuin, en zijn vaak ook te koop in de moestuinwinkel. Kies een biologische lunch of zelfgemaakte taart. Lekker met een huisgemaakte ijsthee of Moestuin-limonade.

In het park op het terras van Landhuis in de Stad

Landhuis in de Stad in Utrecht Park Oog in Al

Verscholen tussen de bomen van Park Oog in Al vind je Landhuis in de Stad. Het landhuis is, samen met het kleine koepeltje dat gebruikt werd als theehuis, gebouwd in de 18e eeuw en wordt nu gebruikt als ontmoetingsplaats. En is, zowel binnen als buiten op het terras, een erg leuke plek voor een hapje of drankje. .

TIP
Wil je meer van de omgeving zien? Park Oog in Al ligt halverwege deze stadswandeling Utrecht Lombok en Oog in Al.

Een eigen gebrouwen biertje bij de Rare Jongens in Utrecht Leidsche Rijn

Het bijzondere terras van Restaurant de Rare Jongens in Utrecht Leidsche Rijn, een hidden-gem

Het groene terras van de Rare Jongens is een ware hidden-gem. Het ligt naast Museum Castellum Hoge Woerd in Utrecht Leidsche Rijn. Je moet er dus een stukje voor fietsen (6km), maar de fietstocht zelf is al de moeite waard (Utrecht CS-Leidseweg-Dafne Schippersbrug-Groenedijk). Leuk weetje, Rare Jongens serveert ook hun eigen gebrouwen bier bij je lunch of diner. Wij hebben heerlijk gezeten op dit kleine, gezellige terras, met een lekkere weizen en quadrupel bij onze appeltaart.

Het terras van Utrechtse bierbrouwerijen de Leckere en Máximus

Het terras van Utrechtse bierbrouwerij de Leckere, aan Amsterdam Rijnkanaal, in de Werkspoorkathedraal
Werkspoorcafé de Leckere

Het is meer dan leuk om een bezoek te brengen aan één van de Utrechtse bierbrouwerijen. En helemaal als er een fijn terras aan vast zit. Staar bijvoorbeeld bij Werkspoorcafé de Leckere over het Amsterdam-Rijnkanaal of geniet bij de Maximus brouwerij op het zonovergoten terras naast een appelboomgaard.

Lees verder voor meer over een bezoek aan één van de bierbrouwerijen in Utrecht


Meer Utrecht tips in de Utrecht Cityguide, met onder meer deze blogs:
11 leuke Utrechtse terrassen aan het water
10x borrelen in de zon op een Utrechts terras
Lunchen, koffie en uit eten in Utrecht West: 13 leuke tips!
Stadswandeling Utrecht Oost


Deze post direct opslaan in Pinterest?


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.