Borrelen in het zonnetje op een terras, ik houd ervan. Gelukkig is Utrecht, de stad waar ik woon, een stad vol terrassen. Van klein en romantisch tot festival-like en aan het water. En een aantal hiervan zijn dan ook nog eens zonovergoten! In deze blog 10 tips voor je koffie, lunch, borrel of diner op een leuk Utrechts terras in de zon!


Meer Utrecht tips in de Utrecht Cityguide


Op bezoek bij De Zware Jongens in het Muntgebouw

In het Muntgebouw, het monumentale gebouw op de kruising van de Leidseweg en de Muntkade bij Utrecht Lombok, zit Restaurant De Zware Jongens. Zowel binnen als buiten is het restaurant groot en industrieel. En dan is het terras van De Zware Jongens ook nog eens mooi gelegen aan het Merwedekanaal én zonovergoten. Een heerlijke plek om te borrelen in de zon! Met vegetarische menukaart.

In de zon op het terras aan het water: Restaurant de Zware Jongens in het Muntgebouw bij Utrecht Lombok

Museumcafé Centraal van Centraal Museum Utrecht

Verscholen aan de Agnietenstraat in het museumkwartier, een rustig (maar net zo’n prachtig) stukje van Utrecht centrum, ligt het museumcafé van het Centraal Museum Utrecht. Een groot en zonnig terras in een mooie binnentuin. Start je dagje Utrecht met een koffie en lekker taartje op het terras van Museumcafé Centraal of ga voor een lekkere lunch in de zon.

Ook toegankelijk als je het museum niet bezoekt. Alleen overdag open.

In de zon op het terras bij museumcafé centraal van het Centraal Museum in Utrecht centrum, museumkwartier

Op de zonnige terrassen van Ledig Erf

Ledig Erf is een pleintje aan het einde van de Twijnstraat, één van mijn favoriete winkelstraten in Utrecht. Hier vind je veel terrassen bij elkaar. Aan de rand van Utrecht centrum strijk je hier neer bij eetcafé de Poort, Café Ledig Erf of het Louis Hartloopercomplex (en sluit af met een filmpje in dit filmhuis). Of steek de brug over voor Italiaans eten bij Piero’s en binnenkort het Taphouse van de Utrechtse bierbrouwerij Brothers in Law.

In de zon bootjes kijken bij Klein Berlijn op Rotsoord

Op Rotsoord, net buiten Utrecht centrum, zit een hele trits leuke restaurants die oude fabrieksgebouwen nieuw leven in hebben geblazen. Zo zit je hier op het terras van Klein Berlijn fijn in de zon en kijk je met je biertje in de hand leuk uit over het Merwedekanaal met z’n langsvarende bootjes.

In de zon op het terras aan het water bij Klein Berlijn op Rotsoord bij station Utrecht Vaartsche Rijn

Met je bootje aanmeren bij Op Zuid

Iets verderop aan het Merwedekanaal zit je op het terras van Op Zuid praktisch de hele dag in de zon. Wat verder uit Utrecht centrum, maar ben je in Hoograven of aan het toeren met je bootje, meer hier dan zeker even aan!

In de zon op het terras aan het water bij Op Zuid in Utrecht Hoograven

Op het plein voor De Rechtbank

Op het plein voor een prachtig pand niet ver van de Domtoren staat het grote terras van Restaurant de Rechtbank. Vernoemd naar de voormalige functie van dit historische gebouw. Een fijn terras onder grote bomen. Niet in de volle zon dus, maar genoeg zonnestralen die tussen de bladeren door spieken. Ontbijten, lunchen of borrelen, wat jij wil. Ook voor een fijn diner met goede wijnen zit je hier goed. De Rechtbank is niet voor niets verbonden aan de culinaire WijnSpijswandeling.

Zon, Singel en cocktails bij Café Het Gegeven Paard

Ben je aan het winkelen in winkelcentrum Hoog Catharijne en het zonnetje schijnt, wandel dan via de zij-uitgang even naar het terras van Het Gegeven Paard. Een leuk café in poppodium TivoliVredenburg. Gelegen aan de Singel, het water waarmee Utrecht centrum omringd wordt. En niet onbelangrijk, lekker in de zon! Koffie, lunch, cocktails of uit eten, alles kan want Het Gegeven Paard is de hele dag open!

In de zon op het terras aan het water bij Café Het Gegeven Paard in poppodium TivoliVredenburg, aan de Singel in Utrecht centrum

Bring Your Own food bij Café de Zaak

Midden in Utrecht centrum is het goed toeven op de terrassen op het plein van het stadhuis. Voor een gezellig drankje in het zonnetje zit je hier van vroeg tot laat goed bij Café de Zaak. Extra leuk, je mag hier je eigen eten meenemen. TIP: haal een fijn Italiaans broodje om de hoek bij Bigoli!

Een vakantiegevoel op het terras bij Stadsstrand SOIA

Beter dan borrelen op het terras van stadsstrand SOIA wordt het niet. Een ontspannen vibe, water aan (bijna) alle kanten, altijd wel ergens zon, lekker eten en een uitgebreide drankenkaart. Het Utrechtse terras van SOIA is het omfietsen waard!

Ook leuk: met deze leuke stadswandeling wandel je van Utrecht Centraal Station zo naar SOIA

In de zon op het terras aan het water bij stadsstrand Strand Oog in Al SOIA in Utrecht

Zonnige terrassen op Utrecht Centraal Station

Pal naast Utrecht Centraal Station zit je de hele dag door goed op het terras van Metro City Kitchen. Van ontbijt naar lunch, van borrel naar diner. Binnen is het instawaardig ingericht, buiten is het terras breed en fijn in de zon. Een leuk plekje, ook al kijk je uit over de bussen en taxi’s die er geparkeerd staan.

Op het plein tussen Hoog Catharijne en Utrecht Centraal Station vind je een wel heel bijzonder terras, het dakterras van keten Vapiano. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op dit zonnige dakterras met een mooi uitzicht op het station en de treinen.


Meer Utrecht tips in de Utrecht Cityguide, met onder meer deze blogs:
8 bijzondere terrassen in Utrecht
11 leuke Utrechtse terrassen aan het water
5 leuke bierbrouwerijen in Utrecht
Stadswandeling Utrecht Lombok en Oog in Al


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.