Tijdens mijn reis door Costa Rica, vertrek ik na een korte stop bij het prachtige surfstrand Playa Dominical naar Sierpe. Hier wacht een prachtige boottrip van een uur naar Bahía Drake/ Drake Bay. Op hoge snelheid over brede rivieren, met twee rustgevende uitstapjes langs de mangrove bossen. Ook het ongerepte Corcovado National Park ligt afgelegen en is alleen bereikbaar per boot of vliegtuig.


Meer inspiratie? Bekijk mijn reisroutes of volg mij pinterest facebook instagram

Mangrove bossen, Corcovado, Costa Rica

Op het strand word ik opgewacht door de eigenaar van het hostel, een soort boerderij in de middle of nowhere. Vanaf hier is het dan ook nog 30 minuten in een oude jeep over onverharde, bochtige wegen, stoppend voor overstekende leguanen, langs een wegglippende boa constrictor, door een rivier (alleen mogelijk met laag water) en over de landingsbaan waarvan hij de dienstregeling zegt te kennen. Het is hier goed toeven, dan wel zonder elektriciteit, maar met een grote tuin, hangmatten en een mooi uitzicht.

De volgende ochtend vroeg vertrekken we van Drake Bay met een kleine boot voor een adembenemende tocht van ongeveer een uur naar Ranger station Sirena. Langs een prachtig groen beboste kustlijn met donkerbruin gekleurde stranden aan de ene kant, hier en daar wat rotsen langs de kust en verder in zee, en aan de andere kant het mooie blauwe water van de oneindige oceaan.

Corcovado, Costa Rica

Eenmaal aan land maken we een wandeling langs de pecari (wilde varkens), apen (brul-, slinger-, doodskopapen), slangen en krokodillen. Rond de lunch brengt een bootje ons verder naar San Perdillo Ranger station. Hier stappen we uit in een baai tussen de rotsen, op het donkerbruine zand van een onbeschrijfelijk mooi strand met vele palmbomen. We wandelen naar de watervallen om de dag al zwemmend af te sluiten.

Wat ik door een volle tour niet heb gedaan, maar wel graag had willen doen, is snorkelen bij Caño Island.

Strand bij Corcovado NP, Costa RIca

Deze post direct opslaan in Pinterest?


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.