Omdat het lijkt alsof we tegenwoordig van lockdown naar lockdown leven, is het extra fijn om af en toe een nachtje of weekendje weg te gaan. Zelf houd ik van culinair overnachten, goed uit eten in een hotel restaurant en dan rollend je bed in. Gelukkig kan dat nog! In deze blog tips voor leuke hotels met restaurant, waar je nu uit eten gaat op je eigen hotelkamer.


Meer inspiratie? Bekijk meer Nederland tips of volg mij pinterest facebook instagram

Kies voor een culinaire overnachting op een landgoed midden in de natuur. Of ga naar een hotel met restaurant in de stad en maak overdag leuke stadswandelingen met je coffee-to-go. De tips in deze blog zijn eigen ervaringen gecombineerd met tips van anderen. Heb jij een leuke tip, laat het vooral weten! 🙂

Hotel restaurants in de natuur

Landgoed de Holtweijde in Twente

Voor de open haard bij landgoed de Holtweijde in Twente

Wil je culinair overnachten in Twente, ga dan overnachten op Landgoed de Holtweijde. Overnachten op Landgoed de Holtweijde betekent slapen in een prachtige omgeving: uitgestrekte weilanden, bossen en idyllische dorpjes. Wandel bijvoorbeeld langs de Dinkel bij het Lutterzand. Het hotel restaurant is bekroond met een bib gourmand, en een menu wordt uitgeserveerd op je hotelkamer of suite. Er zijn verschillende kamers en suites om in te overnachten; kies bijvoorbeeld voor een open haard op de kamer of neem gezellig je hond mee.

Landgoed Duin & Kruidberg bij Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Landgoed Duin & Kruidberg bij National Park Zuid-Kennemerland

Op Landgoed Duin & Kruidberg overnacht je in een groot Engels landhuis. En wandel je de deur uit, dan sta je direct in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Een natuurgebied vol mooie wandelpaden. ‘s Avonds kun je genieten van een fijn menu uit het eigen hotel restaurant. Een ware culinaire overnachting in Nederland.

Bitter en Zoet in Veenhuizen, Drenthe

Overnachten in UNESCO Werelderfgoed? Dat kan bij hotel Bitter en Zoet in Veenhuizen, Drenthe. Veenhuizen is één van de voormalige Koloniën van Weldadigheid en wordt omringd door verschillende natuurgebieden. Hotel Bitter en Zoet heeft een hotel restaurant met een menukaart vol biologische en lokale producten voor een diner op je hotelkamer. Wij zijn er nog niet geweest, maar daar komt hopelijk snel verandering in!

Natuurhotel Witte Berken op de Veluwe, in Epe

Uit eten op de hotelkamer bij de Witte Berken, Veluwe, Epe

Natuurhotel de Witte Berken ligt aan de rand van Epe en wordt omringd door de bossen en heide van de Veluwe. Buiten brandt een kampvuur en kun je meewandelen met een fakkeltocht. Op de hotelkamer wordt een 3-gangendiner geserveerd. Een kamer die trouwens ook nog eens voorzien kan zijn van een sauna. Alle ingrediënten voor een goede lockdown bestemming lijkt me!

Doen op Texel tijdens een lockdown

Wandelen bij de Slufter op Texel

Misschien een beetje een vreemde eend in dit rijtje, maar toch wil ik je Waddeneiland Texel als lockdown bestemming niet onthouden. Want ook tijdens een lockdown is Texel heerlijk voor een vakantie in Nederland. Voldoende huisjes waar je lekker kan vertoeven, met eigen keuken maar ook met veel opties op het eiland voor de bezorging en het afhalen van eten. Ga uitwaaien op het brede strand bij de vuurtoren, wandel door het dennenbos rondom uitkijktoren Fonteinsnol en verwonder je over de prachtige natuur bij de Slufter. Lees hier verder voor al mijn Texel lockdown tips, inclusief plekken om te overnachten, of kijk verder voor tips om lekker te wandelen.

B&B Inn Friesland

Geniet van een winterarrangement bij B&B Inn Friesland. Tijdens de lockdown krijg je in deze bed & breakfast in het noorden van Friesland een 3-gangenmenu op je kamer uitgeserveerd. Of eet met de pot mee en ga voor de daghap. Dank aan @whereshegoes voor het delen van deze leuke staycation 🙂

Hotel restaurants in de stad

Hotel New York in Rotterdam

Op de kop van Zuid in Rotterdam staat het iconische Hotel New York. Dit voormalig hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn ademt historie en heeft unieke hotelkamers. Op deze hotelkamer geniet je van het uitzicht, terwijl een 5-gangendiner vanuit het hotel restaurant, NY Basement, aan de deur wordt bezorgd.

De stad Dordrecht en de Biesbosch bij Villa Augustus

Villa Augustus, Dordrecht

Wat hebben we een leuk weekend gehad bij Villa Augustus, een omgebouwde watertoren omringd door een prachtige tuin.  Op steenworp afstand van het centrum van Dordrecht en de Biesbosch verblijven we in een drijvende kamer aan de rivier. Ook tijdens de lockdown kun je er terecht en serveren ze eten uit het restaurant op de kamer. Lees hier verder als je meer wil weten over ons verblijf bij Villa Augustus in Dordrecht.

The Anthony in Utrecht

Hotel the Anthony in Utrecht Lombok

Kom naar Utrecht en verblijf in een voormalig klooster in de levendige wijk Lombok. The Anthony is een hip boetiekhotel dat in 2019 zijn deuren opende aan de Kanaalstraat, tegenover de St Antoniuskerk. Ze serveren een fijn 3-gangenmenu van het eigen hotel restaurant uit op de kamer. De wijk Lombok is prachtig voor een wandeling en ook de unieke werfkelders aan de grachten in het centrum zijn op loopafstand. Lees verder in mijn Utrecht Cityguide voor meer wandelingen, fietstochten en andere Utrecht tips.

Hotel Jakarta in Amsterdam

Wandelen door de jungle. Check.
Room with a view. Check.
Een Indonesische rijsttafel op de kamer. Check.
Klinkt dit alles als muziek in de oren, boek dan je kamer bij Hotel Jakarta in Amsterdam.

Een Zoku loft in Amsterdam

Zoku Amsterdam Loft

Liever slapen in zelfvoorzienende kamer, kijk dan eens naar Zoku Amsterdam. Hier slaap je in een creatief en mooi ontworpen loft. Tijdens de lockdown kun je eten afhalen in het Zoku restaurant zelf, maar met de locatie aan de Weesperstraat zijn de opties voor bezorging en afhaal natuurlijk eindeloos.

Hotel Finch in Deventer

Beleef Hanzestad Deventer, terwijl je slaapt in het prachtige Boutique Hotel Finch. Een tip van @uitstapjesmetsuus. Geniet van ontbijt op bed, cocktail hour op je hotelkamer en leef je uit met de kleine gerechten van Finch’ dinner of laat iets lekkers van de Deventerse horeca bezorgen. En dat alles terwijl je plaatjes draait op je eigen platenspeler of je favo serie kijkt op Netflix.

Hotel Nassau in Breda

In voor wat Brabantse gezelligheid en luxe, dan ben je in Hotel Nassau in Breda op de juiste plek. In het centrum van de stad kun je daadwerkelijk culinair overnachten en op je kamer genieten van de pure en rijke smaken uit restaurant Liefdesgesticht. Dat is nog eens genieten in tijden van lockdown.

Categories: Europa

2 Comments

Kristel · December 23, 2021 at 7:32 am

Wat een heerlijke plekjes zeg! Keuze genoeg zo te zien 🙂

    gotravelinge · December 28, 2021 at 7:51 am

    Jaa zeker, gelukkig maar! 😄

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.