Schiereiland Nicoya aan de Pacifische kust is voor mij een perfecte plek om, tijdens mijn reis door Costa Rica, te surfen en te relaxen aan één van de vele stranden.


Meer inspiratie? Bekijk mijn reisroutes of volg mij pinterest facebook instagram

Tamarindo
Playa Tamarindo, Costa Rica

Te beginnen met Tamarindo, ook wel Tamagringo genoemd, naar de toeristen/ buitenlanders (gringo’s) die je hier ziet. Een gezellig stadje waar genoeg te doen is, met het mooie, brede playa Tamarindo. Een perfecte plek voor een zonsondergang, met tientallen surfers in de verte in de golven. Voor een iets rustiger strand lopen we naar Playa Grande, te voet te bereiken, met een (heel) klein stukje met de watertaxi. Ook prachtig, breed en met rustige surfgolven. Puur genieten.

Playa Sámara
Playa Sámara, Costa Rica

De Pacifische kust afdalend komen we aan bij Playa Sámara. Een indrukwekkend strand. Rechts het mooie, blauwe, rustige water, links een rij met perfect groene palmbomen en voor me een enorm uitstrekkend lichtgekleurd zandstrand. In een klein stadje met erg fijne, laid-back sfeer. ’s Avonds zien we hier vanaf het strand een pracht van een sterrenhemel.

Santa Teresa

Wat een verschil met Santa Teresa. Één en al overharde weg, wat leidt tot enorm veel stof. Met niet voor niets de quad als meest gebruikt vervoermiddel, inclusief bril, mondkapje en surfboard. Het is een echt een plek om te surfen. Met vloed is het voor mij vrijwel onmogelijk om in het wilde water tussen de zwervende stenen te blijven staan, maar met eb is het alleraardigst voor een beginner zoals ik.   

Montezuma

Mijn laatste stop op Nicoya is de leukste. Montezuma. Aan de oostkust van het schiereiland gelegen is het hier, na de zonsondergangen aan de westkust, tijd voor een zonsopkomst. En voor mij voor het eerst een ware maanopkomst. Als de zon al zo’n 3 à 4 uur onder is, komt de maan in rap tempo uit de zee gerezen om de immense sterrenhemel te verlichten. Bijzonder! Dit tafereel bekijken we al zittend op het strand, voor ons hostel (gelegen op het strand), in het gezellige stadje met een typische strandsfeer.

Vanuit het stadje loop je zo naar de Montezuma watervallen. Via een redelijk makkelijk en vlak rotspad komen we bij de eerste, mooie waterval, waar je onderaan kan zwemmen. De klim naar de volgende waterval is een stuk pittiger. Glijden en klimmen, omhoog via touwen, komen we bij links een waterval waar vanaf je van grote hoogte kan cliff jumpen (op eigen risico) en rechts een bad met kleine waterval, waar we ons uitleven met een rope swing.  

Cabo Blanco Natural Reserve, Montezuma, Costa Rica
In Cabo Blanco Natural Reserve

Niet ver van Montezuma ligt Cabo Blanco Natural Reserve, waar we door het bos een flinke hike maken naar een verlaten strand. Het is een stuk lopen, op en af, en in warm weer maar wat zien we veel onderweg. Veel brulapen, schattige kapucijnapen, vleermuizen en, jawel, de witsnuitneusbeer (familie van de wasbeer, met een witte snuit). Het strand aan het eind van de wandeling is niet zo paradijselijk als veel van de andere stranden die ik op Nicoya heb gezien, maar de verlatenheid maakt het bijzonder en de zee zorgt voor de nodige verfrissende tussenstop.


Deze post direct opslaan in Pinterest?


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.