Tussen de Ugandese dametjes en Indiërs op visum-retour vliegen we op een donderdagmiddag van Oman naar Dubai om daar het weekend te vieren en op vriendenbezoek te gaan. Wat een verschil met buurland Oman. Stampvolle wegen, overal waar je kijkt wolkenkrabbers en veel toeristen van over de hele wereld. Waar ik in Oman, op de wadi’s na, continu in lange broek liep, is dat hier minder van belang.


Meer inspiratie? Bekijk mijn reisroutes of volg mij pinterest facebook instagram

Alles kan in Dubai

Overal in Dubai wordt gebouwd aan nieuwe wolkenkrabbers, op een nieuw gecreëerd stuk land of pal naast een andere. Zo kan het zomaar zijn dat je net een appartement op de 30e verdieping hebt gekocht aan, en met uitzicht op, zee, kijk je een jaar later zo bij je nieuwe buurman binnen.

Dubai is een nieuwe stad, een stad waar je nergens van opkijkt. Zo kun je naar de woestijn, maar ook pinguïns kijken en skiën op de langst overdekte skipiste. Of ga naar de paardenraces (zonder gokken) en naar één van de vele clubs, bars of restaurants (vaak met alcohol). Winkelen doe je in het grootste winkelcentrum, de Dubai Mall, met ernaast de hoogste fonteinshow. Het enige 7-sterren hotel, de Burj Al Arab, staat in Dubai. En natuurlijk de hoogste toren, de Burj Khalifa, een soort raket van meer dan 800 meter hoog en zo uit proportie dat ‘ie vaak niet op de foto past.

Uitzicht vanaf de 124e verdieping van de Burj Khalifa, Duabi
Uitzicht vanaf de Burj Khalifa
Burj Khalifa

Het kost wat, maar als je op de 124e en 125e verdieping van deze toren hebt gestaan, heb je wel dé attractie van Dubai aangedaan. In een recordtempo brengt de lift ons boven waar we vanaf het observatieplatform neerkijken op de wolkenkrabbers van downtown Dubai, de wijk Marina, Burj Al Arab, en de eilanden van de wereld en de palmen. We zijn nog lang niet boven, maar zelfs dan is de rest van, toch ook groot, Dubai heel klein en word ik een beetje duizelig als ik eerst naar beneden en dan naar boven kijk, naar hoe de Burj nog steeds boven me uittorent.

Friday Brunch

Een andere topattractie, maar wellicht minder bekend, is de Friday Brunch, waarbij de eerste dag van het weekend goed besteed wordt. In veel restaurants kun je ‘s middags een paar uur voor een vast bedrag onbeperkt goed eten en drinken met een lekker (live-)muziekje op de achtergrond.


Deze post direct opslaan in Pinterest?


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.