Bourgondisch Kaapstad is het startpunt van onze reis door Zuid-Afrika. Het staat bekend om natuurwonder de tafelberg, indrukwekkend Robbeneiland en rondje Kaap de Goede Hoop. Het nabijgelegen wijngebied en de stranden maken de stad compleet. En met een zomer in onze winter is Kaapstad een perfecte winterbestemming.


Meer inspiratie? Bekijk mijn reisroutes of volg mij pinterest facebook instagram

Natuurwonder de Tafelberg

Onze eerste dag is meteen een stralende, zonder mist bij de tafelberg (koop vooraf kaartjes en skip de rij). Hier maken we dan ook direct gebruik van. Aan het eind van de middag gaan we met de kabelbaan naar boven. Tussen de lage begroeiing krijgen we aan alle kanten verschillende, prachtige uitzichten. Over de stad, de kustlijn, de bergen, Lions Head en Robbeneiland. In daglicht, en in een mooie schemering met de oplichtende stad beneden ons.

Robbeneiland, Kaapstad

Indrukwekkend Robbeneiland

Vanuit V&A Waterfront brengt de boot ons naar Robbeneiland (boek op tijd je tickets), het eiland waar Nelson Mandela zolang gevangen heeft gezeten. Een bus rijd je langs de belangrijke plekken, waarbij meer verteld wordt over het leven op het eiland. En dan met name over de geschiedenis als gevangeniseiland. In de oude gevangenis zelf worden we rondgeleid door een ex-gevangene en mogen veel vragen gesteld worden. Veel vragen gaan over Mandela, maar elke ex-gevangene heeft ook zijn eigen verhaal. Indrukwekkend om deze verhalen te horen en de gebouwen te zien waarin ze zich hebben afgespeeld.

Verlichte tafelberg vanaf een boot, Kaapstad

Rondje Kaap de Goede Hoop

Ons rondje Kaap de Goede hoop begint met één van de mooiste kustroutes ter wereld, de kronkelige Chapman’s Peak drive van Houtbaai naar Noordhoek. Met na elke bocht weer nieuwe uitzichten over de kustlijn, terwijl je tussen de groenbedekte rotsen rijdt. Deze weg brengt ons uiteindelijk naar winderig Cape Point in het National Park Kaap de Goede Hoop. Via de Flying Dutchman, de plaatselijke tram, en een pad omhoog komen we bij de vuurtoren die uitkijkt over één van de zuidelijkste punten van Afrika. De weg volgt de oostkust weer omhoog richting Kaapstad, met een tussenstop bij de leuk waggelende pinguïns van boulders beach, die over aandacht niets te klagen hebben.

Lekker aan de braai

Voor mij is Zuid-Afrika inmiddels ook het land van lekker eten. Goede kwaliteit voor een fijne prijs. Met een mooie Zuid-Afrikaanse wijn erbij. Ook een goede braai mag niet ontbreken. Wij luiden oudejaarsavond dan ook in met een barbecue in de eigen achtertuin. Zonder achtertuin waren we waarschijnlijk gaan braaien in één van de vele restaurants in Kaapstad. 


Deze post direct opslaan in Pinterest?

Pin Kaapstad

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.