Net als in Tortuguero, een eerdere stop van mijn reis door Costa Rica, voelt het alsof ik in Puerto Viejo weer een beetje in Jamaica ben. Een gezellig plaatsje aan de Caribische kust, met dito sfeer. En met veel restaurants, (souvenir)winkels en genoeg plek om te relaxen op het strand. En dit alles vanuit een chill hostel.


Meer inspiratie? Bekijk mijn reisroutes of volg mij pinterest facebook instagram

Fietsen naar Manzanillo

Van Puerto Viejo brengt een verharde weg, met maar enkele gaten, je tussen de bomen en langs de kust in 13 kilometer naar Manzanillo. Een perfecte trip voor de fiets. Niet alleen is Manzanillo een mooi eindpunt, ook onderweg is genoeg om voor te stoppen. Wij stoppen bij het Punta Uva strand en brengen een bezoek aan het Jaguar Rescue Center. Een plek waar gewonde dieren opgevangen en klaargestoomd worden om weer in het wild te overleven. Vernoemd naar de eerste gast, een jaguar die het helaas niet overleefd heeft. Nu brengt een interessante tour ons langs vele dieren, waaronder toekans, haviken, uilen, wilde katten, luiaarden en apen. En tot slot, (baby)apen om mee te spelen en te knuffelen.

National Park Cahuita

Op 15 kilometer van Puerto Viejo ligt National Park Cahuita. Een mooi park met maar één pad, langs het strand en met een verscheidenheid aan diersoorten. Zo zien wij veel apen, luiaarden, vlinders, blauwe krabben en honderden hagedissen. En een wasbeer. Deze heeft mij een Noorse les heeft geleerd. Als wasberen je aanvallen, blijken ze te bijten totdat ze een bot bij je gebroken hebben. Het advies is dan ook dat als je in een gebied komt met veel wasberen, rubberlaarzen aan te trekken. Met knäckebröd in je zool. Mocht je dan worden aangevallen, kun je dit kraken en denkt de wasbeer dat het bot gebroken is. Waar of niet waar?


Deze post direct opslaan in Pinterest?


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.