Kom je een dagje of weekend naar Utrecht en ben je op zoek naar tips over wat er te doen en te zien is in de stad, lees dan vooral even verder! Beklim de Domtoren of ga juist DomUnder en leer over de Romeinse geschiedenis. Kies voor een museum of ga lekker winkelen in de leukste winkelstraten in het centrum van Utrecht. En dat alles terwijl je wandelt door de historische binnenstad met z’n fotogenieke grachten en unieke werfkelders.


Meer Utrecht tips of reisinspiratie? Bekijk de Utrecht Cityguide of volg mij pinterest facebook instagram

Wandelen Landgoed Oostbroek

Wandelen in en om Utrecht

In deze blog een aantal leuke wandelingen in en om Utrecht door bosrijk en landelijk gebied. Inclusief praktische informatie zoals waar te parkeren.
Werfkelder Oudegracht

Winkelen in Utrecht

Utrecht is een winkelstad bij uitstek. Struin langs de Oudegracht en ga op ontdekkingstocht door de leuke winkelstraten Zadelstraat, Lijnmarkt en Twijnstraat. In deze blog meer over mijn favoriete winkelstraten.
Domtuin Domkerk Utrecht

Domtoren & Domkerk

De Domtoren en Domkerk zijn de trots van Utrecht. Met zijn 112 meter de hoogste kerktoren van Nederland met bovenop een fantastisch uitzicht over de stad. En een prachtige, immens grote, gotische kerk.
Museumkwartier, Utrecht

Utrechtse musea in een notendop

Ook op cultureel vlak is er veel te beleven in Utrecht. In deze blog deel ik informatie over Utrechtse musea: van het Centraal museum en Nijntje tot het Rietveld Schröderhuis en het Spoorwegmuseum.
de Meern 1, museum Castellum Hoge Woerd, Utrecht

De Romeinen in Utrecht (Traiectum)

Wist je dat de geschiedenis van Utrecht teruggaat tot de Romeinen? Bezoek DomUnder en Castellum Hoge Woerd om hier alles te weten over te komen.
Muntgebouw, Utrecht

Muntgebouw

’t Rijks Munt, oftewel het Muntgebouw, is een monument in Utrecht West, waar vroeger de munten werden geslagen. Vanaf Utrecht Centraal Station (Jaarbeursplein) leidt de walk of fame van dubbeltjes en guldens in de stoep je er vanzelf naar toe.

Amelisweerd, Utrecht

Rivierbos Amelisweerd

Ga wandelen in rivierbos Amelisweerd: een heerlijk stukje natuur aan de rand van Utrecht. Veel bomen, groene velden die uitnodigen tot een picknick, een fort omringd door water en de rivier de Krommerijn die hier doorheen cirkelt. 
Drift City center Utrecht

Stadswandelingen door Utrecht

Ga wandelen door de wijken die de historische binnenstad omringen. Beleef het knusse Utrechts stadsleven, geniet van de groene stadsparken of wandel langs monumenten en grachten waar de drukke stad even heel ver weg voelt.
nl_NLNL