Onze roadtrip door Portugal eindigen we met een stedentrip Porto. Een goed idee. Wat een charmante, gezellige en kleurrijke stad.


Meer inspiratie? Lees meer over mijn reizen door Portugal of volg mij pinterest facebook instagram

Het uitzicht van en op Ponte Luis I brug en Torre dos Clérigos

Ook al is Porto erg heuvelachtig, de stad nodigt uit tot dwalen en dralen. Zo lopen we door de gekleurde wijk Ribeira. Gelegen aan de Douro en uitkijkend op zowel de befaamde Ponte Luis I brug als de tal van porthuizen aan de overkant van de rivier. Vanaf brug, de ferry en de kabelbaan hebben we dan weer een perfect uitzicht op de stad, met de gekleurde huizen van Ribeira en de kerktorens die er tussenuit omhoog steken. Één van die kerktorens is Torre dos Clérigos, een mooie, goed onderhouden kerk met iconische toren, die zowel van binnen als buiten allure en karakter heeft.

Treinstation São Bento
Treinstation São Bento
Torre dos Clérigos
Torre dos Clérigos
Historisch Porto

Ondertussen lopen we ook even binnen bij treinstation São Bento. De vertrekhal hangt vol met schilderijen gemaakt van de leuke Portugese tegeltjes, met op de achtergrond het geluid van een fluitje van de conducteur op een vertrekkende trein. We wandelen door het historische deel van de stad en brengen een bezoek aan de kathedraal Sé do Porto en de São Lourenço kerk. Aan historie en sfeer geen gebrek. Ook niet aan de uitzichten hierop. Veel leuke doorkijkjes bieden ons steeds weer net een andere blik op deze fotogenieke stad.

Ponte Luis vanuit kabelbaan Porto
Port, veel port
Port uit Porto

De oude porthuizen staan door de Douro in directe verbindingen met de wijngaarden in het binnenland en worden nog daadwerkelijk gebruikt als opslaglocatie van de port. Wij komen terecht bij Croft voor een rondleiding door de kelders en natuurlijk een port proeverij.

Hip eten & drinken

Porto blijkt een hippe stad met legio aan leuke restaurants en bars. Wij lunchen bij delicatessenwinkel Mercearia das Flores. Klein, gezellig en met een leuke aankleding van Portugese wijn tot sardientjes in kleurige blikjes. Allemaal te koop. In de avond eten we bij de toffe tapasbar Droop Food & Wine en ietwat chique in de mooie binnentuin van Páteo das Flores. Drankjes drinken we in en rondom Rua de Cándido dos Reis en Rua Code de Vizela , bijvoorbeeld buiten bij Base Porto vlak onder de Torre dos Clérigos.

Kortom voor ons een perfecte stedentrip in een fotogenieke en, niet te dure, hippe stad. Met de prachtige Dourovallei in de achtertuin.


Deze post direct opslaan in Pinterest?

Pin Porto
Pin Porto
Categorieën: Europa

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL