Het oostelijke deel van São Miguel, het hoofdeiland van de Azoren, laat zich goed in één dag ontdekken. In deze blog deel ik graag onze route, met start- en eindpunt Ponta Delgada, die je langs alle mooie plekjes van dit deel van het eiland brengt. We volgen de kustlijn en starten de dag met een paar fantastische uitzichtpunten. Verder brengen we een bezoek aan de heetwaterbronnen van Furnas, genieten we van een stukje Thailand bij de enige theeplantages van Europa en nemen we een duik in de thermale baden van Caldeira Velha.

Uitzicht São Miguel, Azoren

Meer inspiratie? Lees meer over mijn reizen door Portugal of volg mij pinterest facebook instagram

Onze route over het oostelijke deel van São Miguel vind je hier

Miradouro’s
Miradouro do Pisão, São Miguel, Azoren
Miradouro do Pisão

De bochtige kustwegen maken dat we onderweg veel mooie vergezichten, doorkijkjes en uitzichtpunten zien. Over de groene heuvels, met dorpjes vol witte en gekleurde huisjes met charmante luiken langs de ramen, en over de glinsterende zee en de rotsige kustlijn. We rijden langs de maisvelden en door de vele, gekleurde bloemen lijkt het vaak alsof we door een grote tuin rijden. Ook heeft elk dorp zijn eigen park en zijn rondom veel uitzichtpunten parken aangelegd. Elk even verzorgd en mooi gekleurd. Je ziet hier dan ook veel mensen in de voorzienigheid werken, om de wegen, tuinen en parken netjes te onderhouden.

Miradouro da Ponta do Sossego
Miradouro da Ponta do Sossego uitzicht, São Miguel, Azoren
Miradouro da Ponta do Sossego

Miradouro da Ponta do Sossego, aan het oostelijk punt van het eiland, is voor ons het hoogtepunt van de uitzichtpunten. Lopend door een prachtige, rustgevende tuin, kijken we uit over de kalme oceaan en hebben we een prachtig zicht op de indrukwekkende, zwarte klifrotsen. De combinatie van het park en dit uitzicht is perfect.

Miradouro da Ponta do Sossego tuin, São Miguel, Azoren
Miradouro da Ponta do Sossego
Cozido bij Furnas

We lunchen in Furnas om kennis te maken met de cozido, een befaamde lokale specialiteit. Een stoofpot van vlees en groente die urenlang in de vulkanische zwavelbronnen wordt gestoofd. De bewoners doen dit door een grote kookpan in een gat in de grond te laten zakken of door jutezakken met een lange haak in de bronnen achter te laten en te laten sudderen. Dit kan je met eigen ogen zien bij de heetwaterbronnen. Er zijn genoeg restaurants in Furnas waar je voor een cozido terecht kan, zoals bij Tony’s. Zorg voor een licht ontbijt want de porties zijn nogal groot.

Cozido bij de heetwaterbronnen van Furnas, São Miguel, Azoren
Cozido bij Furnas

Theeplantages

Als we onze weg vervolgen naar de enige theeplantages van Europa, wanen we ons in Azië. De golvende, groene theevelden strekken zich voor ons uit, een prachtig contrast met de blauwe zee op de achtergrond. Bij Gorreana – een grote plantage waar je kan stoppen voor een rondleiding – lopen we een stukje door de theevelden en nemen we een zakje verse thee mee. De route verder naar Porto Formoso – een kleinere, wat statige theefabriek, met een terras met prachtig uitzicht – biedt veel mooie vergezichten.

Theeplantages, São Miguel, Azoren
Caldeira Velha

De oase Caldeira Velha is een prachtig park, met thermale baden en watervallen tussen immens hoge, beboste wanden. Een heerlijke plek om te relaxen, al is het wel iets te druk om het idyllische plaatje perfect te maken. We besluiten onze tour over oostelijk São Miguel met een blik op het mysterieuze – want, heel toepasselijk, grotendeels in de mist verdwenen – Lagoa do Fogo en we rijden terug naar Ponta Delgada voor een lekker hapje eten bij Casa da Rosa.

Ponto Delgada
Ponto Delgada

Deze post direct opslaan in Pinterest?

Pin Sao Miguel Azoren

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL