Een 10-daagse roadtrip door Portugal, in lekker septemberweer, brengt ons relaxen op de stranden van de Algarve, rijden door de extreem mooie wijnlanden van de Douro en sfeer en port proeven in Porto.


Meer inspiratie? Lees meer over mijn reizen door Portugal of volg mij pinterest facebook instagram

Onze route door Portugal in 10 dagen

Olhos de Agua
Carvoeiro
Lagos
Estemoz
Tabuaço (Douro)
Porto


Relaxen in de Algarve

We beginnen in Olhos de Agua, een dorp dat inmiddels vergroeid is aan Albufeira, in een prima hotel op tien minuten lopen van het strand en het kleine, toeristische dorpscentrum. Een perfecte plek om even op adem te komen. En zonder de veelal Engelse toeristen, proppers en overvloed aan allemaal op elkaar lijkende restaurants en bars in Albufeira. Al hebben we heel leuk gezeten bij restaurant O Penedo, met prachtig uitzicht over zee.

Praia de Marinha
Boneca Bar

Op de weg richting Lagos, meer in het westen van de Algarve, is genoeg te doen. Bijvoorbeeld op het toffe, kleine strandje Praia de Marinha, gelegen tussen de klifrotsen bij Carvoeiro. Met recht een strand in de ‘mooiste stranden van Europa’ lijstjes. Verder wandelen we over de kliffen van Algar Seco. Over een met vlonders aangelegd looppad, over de rotsen en door kleine grotten met idyllische doorkijkjes en vergezichten. Lunchen doen we bij Boneca Bar Restaurante, een toplocatie door het uitzicht op deze kliffen.

Charmant Lagos

Een leuke Moorse B&B binnen de stadsmuren van Lagos is een perfecte uitvalsbasis voor dit toeristische en charmante stadje. Het compacte stadje biedt ons volop de mogelijkheid om lekker te slenteren door de lieflijke straatjes, langs de goed onderhouden en kleurige oude gebouwen. Over de oude stadsmuur, naar het fort en richting één van de stranden of de vele terrasjes te lopen.

De prachtige Dourovallei

De rit door de Alentejo richting Estremoz blaast ons nog niet omver. Des te mooier is de rit door de Dourovallei een dag later. We rijden over de heuvels, langs talloze wijnranken, menig citrusboom en dan ineens zien we daar tussendoor de rivier Douro stromen. Slapen doen we in Tabuaço, een klein, heuvelachtig en lieflijk wijndorpje.

Porto: perfect voor een citytrip

Vanuit hier rijden we, al afscheid nemend van dit immens mooie gebied, zo Porto binnen. Wat een fantastische stad voor een stedentrip. We dwalen door de smalle heuvelachtige straatjes en over de befaamde Ponte Luis I brug. Met aan de rechterkant een skyline van gekleurde huisjes en tal van oude kerktorens en aan de linkerkant de porthuizen. Terwijl we onder ons de brede Douro rivier zien stromen.

Lees meer over fotogeniek en hip Porto


Je route uitbreiden?

Portugal heeft zoveel te bieden, is relatief klein en perfect voor een tour met (huur)auto. Wij konden moeilijk kiezen tussen de Algarve en de wijnlanden van de Douro, vandaar dat we deze gecombineerd hebben. Voor minder kilometers of als je meer tijd hebt, kun je denken aan de volgende mogelijkheden:

– Blijf in de Algarve en relax wat langer op één van de vele (rots)stranden.
– Of ga wandelen in het westen van de Algarve of in de Alentejo regio (aan de westkust tussen de Algarve en Lissabon)
– Combineer Porto en Lissabon en geniet in de wat chique kustplaats Cascais.
– Blijf in het noorden van Portugal en ga na een stedentrip in Porto door naar de bergen van Serra de Estrela, via de Dourovallei naar de Vinho Verde wijnroutes in het noorden. 


Deze post direct opslaan in Pinterest?

Pin Portugal

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL