Leuke restaurantgebieden in Utrecht Centrum

Op zoek naar een leuk restaurant in of rondom Utrecht centrum? Deze wandeling geeft veel tips waar het leuk uit eten is in Utrecht. En dat alles terwijl je de fijnste Utrechtse winkelstraten passeert.


Meer Utrecht tips in de Utrecht Cityguide


# kilometers = 3.5k
Geschatte wandeltijd = 45m
Type = stad, winkelen, eten, drinken


Kaart stadswandeling langs tal van restaurants en de leukste winkelstraten in (en rondom) Utrecht centrum

Veilinghavenkade (1)

Op loopafstand van Utrecht Centraal Station en de Jaarbeurs zit de Veilinghavenkade, een kleine haven met meerdere restaurants die op de boten uitkijken. Bij Fico eet je in een mooi, architectonisch gebouw een fijn diner met bijpassende wijnen, terwijl je door heen van de vele ramen uitkijkt over de iconische U-Trechters of de scheepsmasten in de haven. Voor een duurzaam 4-gangenmenu, neem plaats op het terras of binnen bij Eetbar Kantien. Of reserveer je eigen taptafel en eet een halve haan bij Beers & Barrels.  

Veilinghavenkade - boten en restaurants nabij Utrecht Centraal Station
Veilinghaven

Bij trendy en leuk restaurant Miyagi & Jones (2) heb je veel keus op de heerlijke Aziatische menukaart, inclusief sushi. Op steenworp afstand staat The Green House (3), compleet circulair en duurzaam gebouwd. De begane grond is een open en lichte ruimte – overal ramen als in een kas – met banken en tafels. Op de eerste verdieping groeien veel van de gebruikte ingrediënten in de urban farm. Het restaurant zit pal naast de Moreelsebrug, welke deze Jaarbeurszijde verbindt met de Utrechtse binnenstad. Loop over de brug voor een mooie blik op de treinen en de veranderende, stadse skyline rondom Centraal Station.

Lees hier verder voor meer restaurant tips in Utrecht West

Restaurant the Green House in Utrecht
Green house by night

Mariaplaats (4)

De wandelroute brengt je nu op de Mariaplaats, op de hoek van Mariastraat (ook vol restaurants en cafés) en winkelstraat Zadelstraat. Hier vind je tegenwoordig een zee aan terras op de het plein. Neem een ontbijtje bij Elize, ga voor een lunch naar Jozef of tap je eigen bier en wijn bij ‘t Taphuys. Zin in een film? Loop een stukje de Springweg in voor filmtheater (met café) Springhaver (5).

Winkelen in Utrecht

Tijd om te winkelen! Met een blik op de domtoren loop je langs een verscheidenheid aan winkels en restaurants – kleding, woonaccessoires, vintage, Indiaas eten en koffie – in de Zadelstraat (6). Aan het eind van de straat wandel je rechts de knusse Lijnmarkt (7) in met concept stores, schoenen, kleding en cadeauwinkeltjes. Dit is toch wel mijn favoriete winkelstraat in Utrecht.

Lees hier verder voor alles wat je wilt weten over winkelen in de Zadelstraat en Lijnmarkt

Op het terras en uit eten op Ledig Erf, of winkelen op de Twijnstraat in Utrecht centrum
Ledig erf

Twijnstraat (9) & Ledig Erf (10)

Aan de overkant van de gracht vind je veel leuks aan ’t Wed, zoals restaurant Madeleine, borrelcafé Orloff en  wijnbar Talud9.

Wandel de Oudegracht af richting de Twijnstraat, een heerlijke straat vol speciaalzaken, woonwinkels en boetiekjes. Aan het eind van de Twijnstraat vind je Ledig erf, een plein vol terras voor een gezellig hapje of drankje. Ook hier zit een stadsbioscoop, Louis Hartlooper. Leuk voor de terugweg: neem een trap naar beneden en passeer de Twijnstraat terwijl je langs het water en de huizen wandelt.

Restaurants op Rotsoord, naast station Utrecht Vaartsche Rijn
Rotsoord met de watertoren en voormalig Pastoe fabriek

Rotsoord (11)

Steek bij Ledig Erf de Singel over, wandel over de Ooster- of Westerkade, voorbij treinstation Vaartsche Rijn en je bent bij Rotsoord. Een fabrieksgebied omgeturnd tot een hippe plek vol restaurants en terrassen. Zo is de voormalig PasToe fabriek nu in gebruik door de HKU en kun je lekker lunchen bij de Zagerij of ga naar het Ketelhuis voor een avondje fine dining. De inrichting van beide restaurants doet eer aan de voormalige, industriële bestemming van het pand. LE:EN biedt heerlijk Aziatische eten met cocktails in een oud pakhuis en WT Urban Kitchen combineert goed (en populair) eten met fantastische uitzichten over de stad in de watertoren. En dit is nog maar het begin, ga er vooral eens langs om de sfeer te proeven.

Rotsoord is een perfecte plek voor een biertje aan het water. Lees hier verder voor vele andere terrassen aan de Utrechtse grachten


Waar ben jij leuk uit eten geweest in Utrecht?

Meer Utrecht tips? Bekijk de Utrecht Cityguide


Deze post direct opslaan in Pinterest?


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.