Van het Spoorwegmuseum tot Nijntje en het Rietveld Schröderhuis

Op zoek naar een leuk museum in Utrecht? Genoeg keus! Ga treinen kijken bij het Spoorwegmuseum, op bezoek bij Nijntje of stap op de fiets (of in de bus) naar het Rietveld Schröderhuis.

Veel musea liggen in het museumkwartier, vlak achter de Oudegracht. Ook als je hier geen museum bezoekt, is het een aanrader om te gaan wandelen door dit mooie en rustige deel van Utrecht centrum.


Meer tips voor je weekendje Utrecht vind je in de Utrecht Cityguide


Museumkwartier Utrecht centrum
Museumkwartier

Centraal Museum & Nijntje museum

Het Centraal Museum biedt zowel een vaste en wisselende collectie: van Gerrit Rietveld tot de stad Utrecht. Ook heeft het een café met groot terras in de mooie binnentuin (ook toegankelijk voor niet-museumbezoekers). Kom je met je peuter vergeet dan zeker het tegenover gelegen Nijntje museum niet.

TIP
Voor mij is het museumcafé van het Centraal Museum een ware hidden-gem. Lees hier verder voor meer bijzondere terrassen in Utrecht.

Terras van het museumcafé Centraal Museum in Utrecht centrum
Museumcafé Centraal Museum

Sterrenwacht of Museum Speelklok

Met iets oudere kinderen kun je op onderzoek uit in het Universiteitsmuseum (aan de oude Hortus, een prachtige botanische tuin) of sterrenwacht Sonnenborgh.  Of neem een kijkje bij de automatisch spelende muziekinstrumenten in museum Speelklok.

Update
Het Universiteitsmuseum en oude Hortus zijn helaas tijdelijk gesloten

Oude Hortus, Botanische Tuin in Utrecht centrum bij het Universiteitsmuseum

Spoorwegmuseum & Rietveld Schröderhuis

Het Catharijneconvent laat religieuze kunst zien in een voormalig klooster en het Utrechts Archief weet alles over de geschiedenis van de stad.

Steek de Singel over (of ga met de speciale trein vanaf Centraal Station) naar het unieke Spoorwegmuseum of pak de fiets of bus voor een bezoek aan het architectonische hoogtepunt van de Stijl, het Rietveld Schröderhuis.

TIP
Combineer je fietstocht naar het Rietveld Schröderhuis met deze fietsroute naar de botanische tuinen en landgoed Amelisweerd.

Museum Rietveld Schröderhuis in Utrecht

Heb jij een tip voor een leuk museum in Utrecht?

Meer tips voor je weekendje Utrecht vind je in de Utrecht Cityguide


Deze post direct opslaan in Pinterest?


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.