Op zoek naar een leuk restaurant in Utrecht? Utrecht West zit er vol mee! Bij aankomst op Utrecht Centraal Station kiezen veel mensen ervoor om direct via winkelcentrum Hoog Catharijne naar het centrum te lopen. Maar ook aan de Jaarbeurszijde zitten, op loopafstand van het station, veel fijne plekjes voor lunch, koffie en uit eten. In deze blog veel tips voor eten en drinken in de wijken Lombok, Oog in Al en de Dichterswijk.

Meer zien van het mooie Utrecht West, wandel dan eens deze stadswandeling door de wijken Lombok en Oog in Al.


Meer Utrecht tips in de Utrecht Cityguide


Kaart Utrecht West restaurants

Overdag: lunchen & koffie in Utrecht West


Midden in het park lunchen bij Landhuis in de Stad

Landhuis in de Stad in Utrecht Park Oog in Al

Verscholen tussen de bomen van Park Oog in Al vind je Landhuis in de Stad. Het landhuis is, samen met het kleine koepeltje dat gebruikt werd als theehuis, gebouwd in de 18e eeuw en wordt nu gebruikt als ontmoetingsplaats. En is, zowel buiten als binnen, een erg leuke plek voor een hapje of drankje.

Lombok Fish

Houd je van vis en ben je niet op zoek naar een fancy lunchplek, ga dan naar Lombok Fish. Op een hoek van de levendige Kanaalstraat kun je hier je eigen verse visplateau samenstellen, die direct voor je wordt klaargemaakt. Een kwaliteitslunch voor een schappelijke prijs in een kleine snackbar.

Molen de Ster: koffie op een idyllisch terras

Houtzaagmolen de Ster in Utrecht Lombok

Vanaf de Leidseweg – op weg naar het Muntgebouw – heb je een fantastisch uitzicht op Molen de Ster vanaf de andere kant van het kanaal. Een pittoresk plaatje, met de molen gelegen tussen prachtige treurwilgen. Een geheel onverwacht tafereel, zo dichtbij het centrum. Naast de molen is een klein parkje met een rustig terras (met kleine menukaart) dat je deelt met een paar geiten. De boomstammen in het water herinneren aan de tijd dat de houtzaagmolen nog in bedrijf was.


(Bijna) de hele dag: lunchen, borrelen en uit eten in Utrecht West


Biertjes drinken en spelletjes spelen bij Café Lombok

Op de hoek van de J.P. Coenstraat – de meest statige straat van Lombok – en de drukke Vleutenseweg staat het gezellig buurtcafé Lombok. Speel een spelletje, drink één van de vele lokale biertjes van de tap of kies een lekker gerecht van de leuke, net wat anders-dan-anders, menukaart.

Stadstrand Oog in Al (SOIA)

SOIA, Stadsstrand Oog in Al, Utrecht

Op het achterste puntje van de wijk Oog in Al zit stadsstrand SOIA. Bijna geheel omringd door het Amsterdam-Rijnkanaal is dit een heerlijke plek om in de lente en zomer te relaxen aan het water (al is het niet de bedoeling hier te zwemmen). Er is een groot, vaak druk, terras, maar ook voldoende plek om op het gras op je eigen picknickkleedje te zitten.

SOIA is een ultiem terras aan het water, en zeker niet de enige in Utrecht. Lees verder voor meer Utrechtse terrassen aan het water.

Restaurant The Green House: circulair en duurzaam

Restaurant the Green House in Utrecht

The Green House is een volledig circulair en duurzaam restaurant. De begane grond is een open en lichte plek – volledig omringd door hoge ramen – met banken en tafels. Op de 1e verdieping vind je de urban farm, waar de ingrediënten groeien.

Hip hotel restaurant the Anthony

Hotel restaurant the Anthony in Utrecht Lombok

In 2019 opende the Anthony zijn deuren in een voormalig klooster aan de Kanaalstraat, tegenover de St. Antonius kerk. Dit boetiekhotel heeft een hip interieur en mooie hotelkamers. Gelukkig kun je ook terecht in de mooie binnentuin als je hier niet slaapt. De kloostermuren, glas-in-lood ramen en hotelkamers omarmen je met een vredigheid die eer doen aan de voormalige bestemming van dit pand.

Als je voor the Anthony staat, verwacht je niet direct dat er een fijne binnentuin is. Lees verder voor meer bijzondere hidden-gem terrassen in Utrecht.

Mr Black and the White Ox: borrelen en bistro in één

In het voormalig hoofdkantoor van Douwe Egberts, the Blend, vind je niet één maar twee restaurants. Mr Black is een perfecte plek voor een drankje met comfort-food en gedeelde gerechten. The White Ox is een bistro met een menu gebaseerd op bekende en minder bekende kruiden, vergezeld door fijne wijn uit de uitgebreide wijnkelder. 

Ga buurten bij Buurten in de Fabriek

Cereolfabriek met Restaurant Buurten in de Fabriek in Utrecht

Aan de rand van Park Oog in Al en aan het Merwedekanaal staat sinds 1908 de Cereolfabriek. Deze fabriek is in 2014 omgebouwd en biedt nu ruimte aan een theaterzaal, een basisschool en een bibliotheek. Ook vind je er Buurten in de Fabriek, waar je op vrijwel elk moment van de dag terecht kan om iets te eten of drinken, terwijl je uitkijkt over de woonboten en sluisjes.


In de avond: fijn uit eten in Utrecht West


Bastacosi pizza

Op zoek naar fantastische pizza, dan is Bastacosi de plek om heen te gaan. Ze hebben ook een restaurant op de Bilstraat in Wittevrouwen en dichtbij het Wilhelminapark.

Bijzondere streetfood van Miyagi & Jones

Restaurant Miyagi&Jones in Utrecht, dichtbij Utrecht Centraal Station en Utrecht centrum

Miyagi & Jones is een hip Aziatisch restaurant, waar je ook goed terecht kan voor de borrel. Het zit in een industrieel pand met graffiti op de wanden, gecombineerd met zwarte tegels en delen van een boomstam. Het is er erg gezellig zitten, met veel keus aan gerechten om te delen, variërend in grootte.

Heerlijk Aziatisch eten bij Jasmijn & ik

Jasmijn & ik is een fijn Aziatisch restaurant met een mix van Thais, Vietnamees en Kantonees eten. Zonder de TL-verlichting. Het ligt pal aan de Kanaalstraat en heeft een paar tafeltjes buiten staan. Heerlijk eten in een gezellig restaurant.

Fine dining bij Fico

Restaurant Fico aan de Veilinghaven in Utrecht

In een mooi architectonisch gebouw met hoge ramen, serveert Fico een fijn diner met bijpassende wijnen. Je kijkt uit over de iconische U-Trechters en scheepsmasten in de haven. Je kan kiezen uit vaste menu’s, die regelmatig wijzigen.


Deze post direct opslaan in Pinterest?


2 Comments

Linda · May 31, 2020 at 6:45 pm

Hey! Ik zag je berichtje op Facebook. Je mist nog: Smoesjes, Café West, Punk Pizza, VanPlanten, Koffie&ik, Bagels&beans Haroekoeplein, Kanaalzicht, cafe de Windhoek(gaat morgen open met nieuwe eigenaar…)

    gotravelinge · May 31, 2020 at 7:04 pm

    Hi Linda, thanks voor je bericht! Ik zet ze op m’n lijstje om te bezoeken 🙂 Wat is jouw favoriet?

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.