Een reis bevat vaak veel hoogtepunten. Van lekker eten op een fijn terras tot een wandeling door het regenwoud. En van een mooie boottrip tot een ontmoeting met een wild dier. Maar ook van letterlijke hoogtepunten met een fantastisch uitzicht. In deze blog een aantal van mijn hoogtepunten op hoogte.


Meer inspiratie? Bekijk mijn reisroutes of volg mij pinterest facebook instagram

Burj Khalifa in Dubai by night
Burj Khalifa, Dubai

De hoogste toren van de wereld staat, niet verwonderlijk, in Dubai. Veel is hier groot en niet wat je verwacht in een woestijn. De Burj Khalifa is een soort raket van meer dan 800 meter hoog en zo uit proportie dat ‘ie vaak niet op de foto past. Vanaf de 124e en 125e verdieping kijk je neer op de wolkenkrabbers van downtown Dubai, de wijk Marina, hotel Burj Al Arab en de eilanden van de wereld en de palmen. We zijn nog lang niet boven, maar zelfs dan is de rest van, toch ook groot, Dubai heel klein en word ik een beetje duizelig als ik eerst naar beneden en dan naar boven kijk, naar hoe de Burj nog steeds boven me uittorent.

Lees meer over grootst, grootst, grootst Dubai

Uitzicht vanaf 1 van de 7 nieuwe wereldwonderen, Cristo Redentor, Rio de Janeiro, Brazilië
Cristo Redentor, Rio de Janeiro

Cristo Redentor – het Christusbeeld op de berg Corcovado – kijkt vanaf 710 meter neer op Rio de Janeiro. Met z’n 38 meter hoog en een spanwijdte van de armen van 28 meter, is het kolossale beeld te zien vanuit vele hoeken van de stad. Vanaf het platform bij één van de zeven nieuwe wereldwonderen heb je een fantastisch uitzicht over de suikerbroodberg (Sugar Loaf), de gekleurde favela’s, de Braziliaanse stranden en de uitgestrekte stad.

Waspalmen in Valle de Cocora, Salento, Colombia
Valle de Cocora, Salento, Colombia

Zo’n 300 kilometer onder Medellín, bij het gezellige Salento, ligt Valle de Cocora. Het terrein van de waspalmen. De nationale boom van Colombia, die wel 60 meter hoog kan worden. De Willy jeep brengt ons van Salento naar Valle de Cocora voor een flinke wandeling. We gaan op en af, over hangbruggen, door de jungle. Een stuk flink klimmen, om bovenaan beloond te worden met een uitzicht op de nabijgelegen berg en de jungle waar we net vandaan komen. Dan langzaam dalen over een grindpad op weg naar de waspalmen. Overal waar je kijkt groen, heuvels en palmen. Prachtig om tussen deze langgerekte bomen, met slechts een palmboomhoedje aan de top van hun stam, te staan.

Lees meer over Valle de Cocora en onze reis door Colombia

Uitzicht op Central Park en Empire State Building vanaf het observation platform van Rockefeller Center, New York, Verenigde Staten
Rockefeller Center, New York

New York, de stad van de wolkenkrabbers. Ga naar de top van het Empire State Building voor een uitzicht over deze indrukwekkende stad, of kies voor de 70e verdieping van het Rockefeller Center. Met uitzicht op de Hudson, de Freedom Tower, Central Park én het iconische Empire State Building.

Kaapstad by night vanaf de Tafelberg, Zuid-Afrika
Tafelberg, Kaapstad

De tafelberg is een natuurwonder op zich. Midden in fijn Kaapstad. De kabelbaan brengt ons naar boven, waar we tussen de lage begroeiing naar de verschillende randen van de berg lopen. Elk met een ander uitzicht. Over de stad, de kustlijn en de bergen. Over Lions Head en Robbeneiland. Prachtig. Zowel in daglicht als in een mooie schemering met de oplichtende stad beneden ons.

Lees meer over een zomerse winter in fijn Kaapstad en onze rondreis door Zuid-Afrika.


Deze post direct opslaan in Pinterest?


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.