Voordat we eraan beginnen, heb ik al veel verhalen gehoord over de Tongariro Alpine Crossing: zeker de moeite waard al zou je door utter hell gaan. Het is een flinke hike maar wat is het genieten. In een zonnetje, met zelfs sneeuw op de top. Hoe sprookjesachtig wil je het hebben. 19.4 kilometer over steil vulkanisch gebied bij twee actieve vulkanen, langs kratermeren en in een Lord of the Rings decor, namelijk Mt Doom. Indrukwekkende uitzichten alle kanten op. Wat mij betreft staat hij met recht in het rijtje van de beste eendaagse hikes ter wereld. En een hoogtepunt uit de fantastische reis die ik door Nieuw-Zeeland heb gemaakt.

Hierbij 9 foto’s op een rij om een impressie van deze hike te geven.


Meer inspiratie? Bekijk mijn reisroutes of volg mij pinterest facebook instagram

*Foto credits aan wandelmaat Simone 🙂


Deze post direct opslaan in Pinterest?

Categories: Oceanië

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.