Tortuguero National Park ligt aan de Caribische kust en is alleen per boot of per vliegtuig te bereiken. Als je voor de boot kiest, kun je opstappen in Moin in het zuiden of  La Pavona in het noorden. Ik vertrok vanuit La Pavona. In een langwerpige boot, waar ongeveer 25 mensen in passen, waarmee we over de rivieren steeds verder de jungle in varen. Het lage water belemmert hier en daar om in tempo door te varen, waardoor de vele vogels, krokodillen/ kaaimannen en schildpadden goed te zien zijn.


Meer inspiratie? Bekijk mijn reisroutes of volg mij pinterest facebook instagram

Na zo’n 1,5 uur varen komen we aan in Tortuguero. Een kleurrijk dorpje, omgeven door de pracht van het regenwoud, met een heerlijk Caribische sfeer. Voor het eerst tijdens mijn reis door Costa Rica moet ik denken aan Jamaica. Lekker relaxt.

Op weg naar Tortuguero, Costa Rica

Ik slaap aan het strand, met mooi zwart lavazand, maar waar je helaas niet kunt zwemmen door de sterke stroming van het water. Tortuguero NP is een gebied van rivieren en kreken en een kanotour leid je in de vroege ochtend de rust van de jungle in. Ik zie dan wel geen kaaimannen en schildpadden, maar de klimmende brul- en slingerapen, de vliegende toekans en vele andere vogels maken de trip bijzonder. Je hoort alleen het ruisen van het water en de geluiden van de dieren.

Zwart lavazand strand, Tortuguero, Costa Rice

’s Middags maken we twee wandelingen door het regenwoud, één met en één zonder gids. Wat een apen. Veel brulapen en slingerapen. Ik kan blijven kijken naar hoe ze lopen, eten, klimmen en slapen. En hoe ze hun staart gebruiken bij dit alles Ook vertelt de gids veel verhalen over de verschillende planten en laat hij een felgekleurde gele slang, een flinke spin en een stoet aan mieren zien die als in een optocht bladeren dragen. Als je in de juiste tijd van het jaar komt, kun je in Tortuguero ook veel zeeschildpadden zien. Van juli tot en met september komen ze hier hun eieren leggen, en van oktober tot december komen deze uit. Niet in de periode dat ik er was, maar ook zonder deze ervaring is Tortuguero een plaatje om te zijn. Om tot rust te komen en te genieten van de natuur om je heen.


Deze post direct opslaan in Pinterest?


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.