’t Rijks Munt, oftewel het Muntgebouw, is een monument in Utrecht West, waar vroeger de munten werden geslagen. Vanaf Utrecht Centraal Station (Jaarbeursplein) leidt de walk of fame van dubbeltjes en guldens in de stoep je er vanzelf naar toe.


Meer Utrecht tips of reisinspiratie? Bekijk de Utrecht Cityguide of volg mij pinterest facebook instagram

walk of fame to Muntgebouw, Utrecht

In 1911 is dit neoclassicistische monument geopend op deze locatie aan de Leidseweg. Gekozen voor zijn ligging aan het Merwedekanaal, hetgeen de aanlevering van de materialen voor het maken van de munten gemakkelijk maakte. Leuk feitje is dat het land, volgens de eigen website, toentertijd gekocht is voor fl. 8.25 per m2 met een geraamde bouwkosten van fl. 476.300,-. Er worden hier nu geen munten meer geslagen, maar is het in gebruik als evenementen- en congreslocatie.

Muntgebouw & bruggetje, Utrecht

Bij de Muntkade, de grote steiger aan de overkant van het charmante, witte bruggetje, wordt bij zomerse dagen gezwommen in het kanaal. Vanaf hier heb je een mooie blik op de statigheid die het uitstraalt.

Muntgebouw, Utrecht

Al blijft de beste plek om het allemaal in je op te nemen de kade aan de overkant van de andere brug – bij Park Oog in Al. Kijk naar hoe het straalt in de zon, terwijl het reflecteert in het water. En kijk naar zijn magistrale ligging tussen de charmante bruggetjes, twee kruisende kanalen, woonboten en mooie oude huizen. Een serene rust daalt op je neer en het is dan ook één van mijn favoriete plekken in Utrecht. 

Muntgebouw tekst, Utrecht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL