Bezoek DomUnder en Castellum Hoge Woerd

De historische binnenstad van Utrecht alleen al is een goede reden voor een bezoek aan Utrecht. Maar wist je dat de geschiedenis zelfs terug gaat naar de Romeinen? DomUnder is dé plek om hier meer te weten over te komen. Tijdens een enthousiaste rondleiding loop je door de archeologische opgravingen en krijg je restanten te zien van het Romeinse Castellum Traiectum, die onder het Domplein gevonden zijn.


Meer Utrecht tips of reisinspiratie? Bekijk de Utrecht Cityguide of volg mij pinterest facebook instagram

DomUnder

Je wordt meegenomen door 2000 jaar geschiedenis, terwijl je kijkt naar de verschillende lagen van bouwwerken die onder de straatstenen verscholen liggen en luistert naar de geanimeerde verhalen. Ook als je op de straatstenen zelf staat, zijn er dingen die herinneren aan deze geschiedenis. Zo wandel je een stuk omhoog als je vanaf de Oudegracht naar de Domkerk wandelt: je loopt letterlijk over de restanten van de gebouwen die er voorheen stonden. Ook staan op het Domplein, met een afwijkende kleur straatsteen, de contouren van het Romeinse Castellum getekend. En wordt de omtrek van het Castellum aangegeven met een metalen strook in de grond met een sleuf ertussen waar rook uit komt.

TIP:
– DomUnder is alleen te bezoeken met een rondleiding, deze boek je hier
– Combineer je bezoek aan DomUnder met een bezoek aan de iconische Domtoren en Domkerk

Museum Castellum Hoge Woerd

Ook in Leidsche Rijn, een nieuwbouwwijk aan de rand van Utrecht, zijn opgravingen uit de Romeinse tijd gevonden. Zo staat in museum Castellum Hoge Woerd (gratis toegang) – gebouwd op een oud Romeins fort – een goed geconserveerd Romeins schip, de Meern 1, en veel andere opgegraven objecten tentoongesteld. Het laat ook, op een interactieve manier, zien hoe de plek waar je staat zich door al die jaren heen heeft gevormd naar hoe deze nu is.

TIP:
– Lees hier verder voor meer Utrechtse musea
– Het museum zelf heeft een museumcafé, maar ook om de hoek ligt het leuke verborgen terras van de Rare Jongens. Lees hier verder voor meer verborgen terrassen in Utrecht.

de Meern 1, Castellum Hoge Woerd, Utrecht

Deze post direct opslaan in Pinterest?


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL