Utrecht is een stad vol grotere en kleinere bierbrouwerijen. Ze zitten verspreid – en soms een beetje verscholen – over de stad, maar allemaal leuk om te bezoeken. En allemaal met een verschillende uitstraling: van urban brewpub tot een gezellig café voor een hapje en drankje.


Meer Utrecht tips of reisinspiratie? Bekijk de Utrecht Cityguide of volg mij pinterest facebook instagram

vandeStreek bier

vandeStreek taproom, Utrecht beer brewery

VandeStreek bier is opgericht door twee broers die thuis aan het hobbyen waren met bierbrouwen. In 2013 werden hun eerste bieren verkocht tijdens een Utrechts festival voor bierbrouwers, wat ervoor zorgde dat hun brouwerij een vlucht omhoog nam. Op dit moment zitten ze op een industrieterrein in Overvecht, waar het voorste gedeelte van hun pakhuis is getransformeerd tot een hele leuke, industriële taproom – pal naast de brouwerij. Op vrijdag en zaterdag kun je hier één van de 16 bieren op tap komen proeven, zowel in normale als in proefglaasjes. Van een session IPA tot een Triple en van een blond biertje tot een stout. Of kies uit de handvol alcoholvrije biertjes. Allen geserveerd door enthousiaste bierbrouwers. Bekijk de website voor meer informatie en voor de biertjes die ze op tap hebben.

Werkspoorcafé de Leckere

Werkspoorcafé de Leckere, terras, Utrecht

Brouwers sinds 1997 en vanaf 2019 in de nieuwe brouwerij in de Werkspoorfabriek. Een brouwerij die uitsluitend biologische bieren brouwt en oog heeft voor duurzaamheid. De biertjes kun je proeven in Werkspoorcafé de Leckere, op industrieterrein Cartesiusweg, met een groot terras aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Ook een leuke plek om wat te eten of te borrelen.

Brewpub de Kromme Haring

Tasting glasses in brewpub de Kromme Haring, Utrecht beer brewery

Een Amerikaan en een Nederlander besloten samen te starten met brouwerij de Kromme Haring. In 2016 opende hun urban brewpub, een beetje verscholen op industrieterrein Europalaan, waar je één van de twaalf tapbiertjes kan drinken terwijl je naar de ketels kijkt waarin deze zijn gebrouwen. Laat je bij het kiezen van je proefglaasjes adviseren door de enthousiaste barmannen.

Maximus brouwerij

Maximus Brouwerij Utrecht

Aan de rand van het Maximapark in Leidsche Rijn kun je sinds 2012 bij brouwerij Maximus terecht. Het proeflokaal met uitzicht op de koperen ketels en het zonnige terras aan een appelboomgaard maken het een populaire plek onder Utrechters. Drink een huisgebrouwd biertje, of kies voor vier proefglaasjes, en bestel wat te eten (waarbij veel gebruik wordt gemaakt van regionale producten). Een beetje uit de richting, maar zeker een bezoek waard, want ook de fietstocht erheen vanaf Centraal Station (Leidseweg, Dafne Schippersbrug, Groenedijk) is mooi.

Oproer brouwerij

Oproer brewpub, Utrecht beer brewery

Het CAB gebouw was oorspronkelijk in gebruik als garage voor bussen en in het bezit van de Nederlandse Spoorwegen. Het ligt pal naast treinstation Zuilen en huist dB studio’sFilmcaféde Sportbox en het biercafé van brouwerij Oproer. De grote, industriële ruimte heeft een fijne, beetje rauwe sfeer, waar je kan kiezen uit zitzakken, bartafels, banken of een lage tafel. Je kan niet alleen alle Oproer biertjes proeven, maar ook biertjes van andere brouwerijen. Het menu is klein en volledig biologisch en veganistisch. Het bier zelf wordt in een ander deel van Utrecht gebrouwen.


Deze post direct opslaan in Pinterest?

Categorieën: Utrecht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL