Utrecht is een stad van grachten en kanalen, en van terrassen. Je bezoek aan Utrecht is dan ook niet compleet zonder dat je een terrasje hebt gepakt. In deze blog deel ik een aantal leuke stadsstranden en terrassen aan het water. Zowel op loop- als fietsafstand van Utrecht Centraal Station.


Meer Utrecht tips of reisinspiratie? Bekijk de Utrecht Cityguide of volg mij pinterest facebook instagram

Roost aan de Singel

In de zomer is Roost aan de Singel, dichtbij Utrecht Centraal Station, een fijne plek om te chillen met vrienden. Het heeft een unieke uitstraling: direct aan de Singel en gemaakt van hout, zoals oude raamkozijnen. Eet iets van de barbecue, en geniet van je biertje en de zon op het terras. Of neem je picknickkleed mee en ga in het gras aan de Singel liggen.

Werkspoorcafé de Leckere

Utrecht huist veel bierbrouwerijen, verspreid, en soms een beetje verborgen, over de stad. Één van deze is de Leckere, welke een eigen café heeft in de Werkspoorkathedraal: Werkspoorcafé de Leckere op bedrijventerrein Cartesiusweg. Het terras ligt aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Droom weg als je over het water staart naar de grote boten die voorbij varen, met je biertje van de Leckere of één van de gastbrouwers in de hand. Een leuke plek voor lunch, borrel en diner.

Lees hier verder over de bierbrouwerijen in Utrecht en bekijk hier meer hidden-gem terrassen.

Werkspoorkade

Werkspoorkade, terras, Utrecht

In 2020 heeft Werkspoorkade een leuk terras gemaakt naast Werkspoorcafé de Leckere. Een groot terras met veel plek – zowel in de zon als schaduw, fijn uitzicht en een festivalgevoel. Elke week met een andere uitbater (van een bestaand Utrechts restaurant of bar), dus elke week een ander menu.

DEMKA kade

Aan de andere kant van het Amsterdam-Rijnkanaal is een nieuw stadsstrand geopend: DEMKA Kade. Lekker met de blote voeten in het zand iets eten van de barbecue of speel een potje jeu de boules of tafeltennis. Een verrassend leuke plek – onverwacht tussen de industrie – met fantastisch uitzicht over de voorbijvarende boten.

Buurten in de Fabriek

Cereolfabriek, met Buurten in de Fabriek, Utrecht

Aan de rand van Park Oog in Al en aan het Merwedekanaal staat sinds 1908 de Cereolfabriek. Deze fabriek is in 2014 omgebouwd en biedt nu ruimte aan een theaterzaal, een basisschool en een bibliotheek. Ook vind je er Buurten in de Fabriek, waar je op vrijwel elk moment van de dag terecht kan om iets te eten of drinken, terwijl je uitkijkt over de woonboten en sluisjes.

Op Zuid

Op Zuid, terras, Utrecht

Op Zuid is een bar & bistro in New Yorkse stijl gevestigd in het voormalige fabriekspand van Neerlandia, achterin Hoograven. Het grote terras ligt pal aan de Vaartsche Rijn. Leuk voor de lunch en borrel (17 bieren op de tap) of kom langs voor een burger of pizza. Ook leuk, je kan hier aanmeren met je bootje. 

Strand Oog in Al (SOIA)

Op het achterste puntje van de wijk Oog in Al zit stadsstrand SOIA. Bijna geheel omringd door het Amsterdam-Rijnkanaal is dit een heerlijke plek om in de lente en zomer te relaxen aan het water (al is het niet de bedoeling hier te zwemmen). Er is een groot, vaak druk, terras, maar ook voldoende plek om op het gras op je eigen picknickkleedje te zitten.

Rotsoord

Rotsoord, terras, Utrecht

Naast treinstation Vaartsche Rijn is voormalig industrieterrein Rotsoord getransformeerd tot een hippe plek vol horeca. Met veel terrassen. Zo hebben de buren Klein Berlijn en Taplokaal Gist niet alleen lekkere biertjes, maar ook voldoende plek direct aan het water. Ook bij Camping Ganspoort, het Ketelhuis en de Zagerij (deze twee delen een ruimte in de voormalig PasToe fabriek) heb je uitzicht op het water. LE:EN heeft ook een terras (en heerlijk eten), maar niet aan het water.

TIP: Als je van Rotsoord naar Ledig Erf in de binnenstad wandelt, kom je langs de Ooster- en Westerkade: ook een leuke plek om aan het water te zitten.

Theehuis Rhijnauwen

Fiets naar het mooie natuurgebied Amelisweerd, waar de groene velden onder de grote bomen uitnodigen tot een picknick. Zin in een pannenkoek, lunch, stuk taart of gewoon een drankje? Neem plaats op het populaire terras op het gras van Theehuis Rhijnauwen, prachtig gelegen aan de Krommerijn.

TIP: Lees hier verder voor een mooie fietsroute naar Amelisweerd

Veilinghaven

Veilinghaven, Utrecht

Houd je meer van uitzicht op een haventje? Ga dan naar de Veilinghaven, dichtbij Centraal Station en de Jaarbeurs. Hier vind je een paar restaurants met uitzicht op de boten. Zo serveert Fico een fijn diner met bijpassende wijnen in een architectonisch gebouw met hoge ramen, uitkijkend op de iconische U-Trechters. Bezoek Pesto voor een goede Italiaanse maaltijd of neem een biertje met halve kip op het terras van Beers & Barrels.

TIP: Lees hier verder voor meer restaurants in Utrecht West


Deze post direct opslaan in Pinterest?


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL