De zon schijnt! Tijd voor een drankje op een Utrechts terras! In deze blog deel ik een aantal hidden-gem terrassen, verspreid over de stad. Meer terrastips vind je in deze blog met tal van mooie terrassen aan het water.


Meer Utrecht tips of reisinspiratie? Bekijk de Utrecht Cityguide of volg mij pinterest facebook instagram

Museumcafé Centraal

Museumcafé Centraal Museum, Utrecht

In het museumkwartier biedt het museumcafé van het Centraal Museum een oase van rust, die gelukkig ook toegankelijk is voor niet-museumbezoekers. Tussen het museum en de Nicolaïkerk (bij de parkeerplaats) is de ingang naar de grote binnentuin, waar je een fijn uitzicht hebt over de oude gebouwen en het nieuwe café wat er omheen is gecreëerd. Eet een taartje bij je koffie of kies voor een biologische lunch. Als je wil, kun je ook even (gratis) een blik werpen in de mooie, grote en sobere Nicolaïkerk.

Fort aan de Klop

Terraseiland Fort aan de Klop, Utrecht

Gelegen tussen de bomen zit je heerlijk op het gras rondom Fort aan de Klop. Fiets erheen langs de Vecht – wat mij betreft één van de mooiste fietspaden in Utrecht. Het terraseiland, zoals ze het zelf noemen, is groots (coronaproof) opgezet en zeker een lekker plekje om te genieten van een biertje of iets van het snackmenu.

TIP: Fiets verder langs de Vecht: deze fietsroute brengt je naar historisch Maarssen en natuurgebieden de Maarsseveense en Loosdrechtse Plassen.

The Anthony

the Anthony courtyard, Utrecht

In 2019 opende the Anthony zijn deuren in een voormalig klooster aan de Kanaalstraat, tegenover de St. Antonius kerk. Dit boetiekhotel heeft een hip interieur en mooie hotelkamers. Gelukkig kun je ook terecht in de mooie binnentuin als je hier niet slaapt. De kloostermuren, glas-in-lood ramen en hotelkamers omarmen je met een vredigheid die eer doen aan de voormalige bestemming van dit pand.

De Moestuin

De moestuin terrace, Utrecht

Dichtbij de Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht, zit je bij de Moestuin in een prachtige tuin – naast een enorme moestuin. De kaart staat vol met producten uit eigen tuin, en zijn vaak ook te koop in de moestuinwinkel. Kies een biologische lunch of zelfgemaakte taart. Lekker met een huisgemaakte ijsthee of Moestuin-limonade.

Landhuis in de Stad

Landhuis in de Stad in Park Oog in Al, Utrecht

Verscholen tussen de bomen van Park Oog in Al vind je Landhuis in de Stad. Het landhuis is, samen met het kleine koepeltje dat gebruikt werd als theehuis, gebouwd in de 18e eeuw en wordt nu gebruikt als ontmoetingsplaats. En is, zowel buiten als binnen, een erg leuke plek voor een hapje of drankje. .

TIP: Wil je meer van deze omgeving zien? Park Oog in Al ligt halverwege deze wandelroute door de wijken Lombok en Oog in Al.

Rare Jongens

Dit groene terras is een ware hidden-gem. Het ligt naast Castellum Hoge Woerd, in Leidsche Rijn, dus je moet er een stukje voor fietsen (6km), maar de fietstocht zelf is al de moeite waard (Utrecht CS-Leidseweg-Dafne Schippersbrug-Groenedijk). Leuk weetje, Rare Jongens serveert ook hun eigen gebrouwen bier bij je lunch of diner. Wij hebben heerlijk gezeten op dit kleine, gezellige terras, met een lekkere weizen en quadrupel bij onze appeltaart.

Lees hier verder voor meer informatie over Museum Castellum Hoge Woerd en de Romeinen in Utrecht

Utrechtse bierbrouwerijen

Werkspoorcafé de Leckere

Utrecht is een stad vol kleinere en grotere bierbrouwerijen. Ze zitten verspreid – en soms een beetje verstopt – over de stad, maar allemaal leuk om te bezoeken. En de meesten hebben een lekker terras. Staar bij Werkspoorcafé de Leckere over het Amsterdam-Rijnkanaal of geniet bij de Maximus brouwerij op het zonovergoten terras naast een appelboomgaard.

Lees verder in deze blog alles wat je wilt weten voor een bezoek aan één van de Utrechtse bierbrouwerijen.


Deze post direct opslaan in Pinterest?


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL