Combineer je bezoek aan de historische binnenstad van Utrecht met een stadswandeling door één of meer van de wijken rondom Utrecht centrum. Beleef het knusse Utrechts stadsleven, geniet van de groene stadsparken of wandel langs grachten waar de drukke stad even heel ver weg voelt. Hieronder een aantal blogs met wandelroutes vol tips over de restaurants, koffietentjes, monumenten en bezienswaardigheden die op de route liggen.

Of huur een fiets en fiets door de verschillende wijken en ontdek de prachtige natuur waar Utrecht mee omringd is. Lees ook verder voor tips voor leuke en veelzijdige fietsroutes naar bijvoorbeeld rivierbos Amelisweerd of de Maarsseveense en Loosdrechtse Plassen


Meer Utrecht tips of reisinspiratie? Bekijk de Utrecht Cityguide of volg mij pinterest facebook instagram

Het muntgebouw in Utrecht Lombok

Stadswandeling:
Lombok & Oog in Al

Deze wandelroute brengt je door Lombok, een onverwacht stukje Utrecht. Met oude arbeiderswoningen, de levendige Kanaalstraat, houtzaagmolen de Ster en het monumentale muntgebouw. Ook geef ik veel tips voor een lunch of koffie in de buurt.
Weerdsingel Vogelenbuurt Utrecht

Stadswandeling:
Vogelenbuurt & Wittevrouwen

Ervaar het Utrechtse stadsleven als je met deze wandelroute langs de oude arbeidershuisjes van Wijk C loopt. Via de rustige en oude straten van de Vogelenbuurt en de groene wandelpaden in het stadspark Griftpark kom je in Wittevrouwen. Een wijk met statige huizen en de wijk van de levendige Biltstraat, een straat vol restaurants.

Rotsoord Restaurants Utrecht

Stadswandeling:
Restaurants & winkelen

Deze wandelroute geeft een aantal tips over plekken met meerdere, leuke restaurants bij elkaar, terwijl je langs de fijne winkels in de leukste Utrechtse winkelstraten loopt.
Wandelen Landgoed Oostbroek

Wandelen in en om Utrecht

In deze blog een aantal leuke wandelroutes in en om Utrecht door bosrijk en landelijk gebied. Inclusief praktische informatie zoals waar te parkeren.
Molen van de Polen Westbroek, Vecht, Utrecht

Fietsroute: de Vecht & Maarsseveense Plassen

Het fietspad langs de rivier de Vecht, die Utrecht centrum met Maarssen verbindt, is één van mijn favoriete fietspaden in Utrecht. In deze blog deel ik een fietsroute die je onder meer naar de Maarsseveense Plassen brengt – via dit fietspad en door echt Hollandse landschappen
Amelisweerd, Utrecht

Fietsroute:
Botanische tuinen & Amelisweerd

Deze fietsroute loodst je naar de Botanische Tuinen op Utrecht Science Park (de Uithof) en het rivierbos Amelisweerd. Eindig met een picknick in het mooiste stadspark van Utrecht, het Wilhelminapark, en doe wat stadse boodschappen in de aangrenzende Burgemeester Reigerstraat.
nl_NLNL