Ook op cultureel gebied heeft Utrecht veel te bieden. Loop door het museumkwartier (vlak achter de Oudegracht) waar je niet alleen van de rustige straten met prachtige huizen en gebouwen kan genieten, maar waar ook tal van musea liggen.


Meer Utrecht tips of reisinspiratie? Bekijk de Utrecht Cityguide of volg mij pinterest facebook instagram

Museumkwartier

Centraal Museum & Nijntje

Zo biedt het Centraal Museum zowel een vaste en wisselende collectie: van Gerrit Rietveld tot de stad Utrecht. Ook heeft het een café met groot terras in de mooie binnentuin (ook toegankelijk voor niet-museumbezoekers). Kom je met je peuter vergeet dan zeker het tegenover gelegen Nijntje museum niet.

TIP: Voor mij is het museumcafé van het Centraal Museum een ware hidden-gem. Lees hier verder voor meer Utrechtse hidden-gem terrassen.

Museumcafé Centraal Museum, Utrecht
Museumcafé Centraal Museum

Sterrenwacht of Museum Speelklok

Met iets oudere kinderen kun je op onderzoek uit in het Universiteitsmuseum (aan de oude Hortus, een prachtige botanische tuin) of sterrenwacht Sonnenborgh.  Of neem een kijkje bij de automatisch spelende muziekinstrumenten in museum Speelklok.

Update: Het Universiteitsmuseum en oude Hortus zijn helaas tijdelijk gesloten

Café in Oude Hortus

Spoorwegmuseum & Rietveld Schröderhuis

Het Catharijneconvent laat religieuze kunst zien in een voormalig klooster en het Utrechts Archief weet alles over de geschiedenis van de stad.

Steek de Singel over (of ga met de speciale trein vanaf Centraal Station) naar het unieke Spoorwegmuseum of pak de fiets of bus voor een bezoek aan het architectonische hoogtepunt van de Stijl, het Rietveld Schröderhuis.

TIP: Combineer je fietstocht naar het Rietveld Schröderhuis met deze fietstocht naar de botanische tuinen en rivierbos Amelisweerd.

Rietveld-Schröderhuis
Rietveld Schröderhuis

Deze post direct opslaan in Pinterest?

Categorieën: Utrecht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL