Utrecht is een winkelstad bij uitstek. Het vernieuwde Hoog Catharijne biedt alle luxe van winkelen in een fijn winkelcentrum, met winkels van de grote merken en een gezellig foodcourt. Houd echter voldoende tijd over om langs de Oudegracht te struinen, de leuke winkelstraten Zadelstraat, Lijnmarkt en Twijnstraat te ontdekken, en op zoek te gaan naar boetiekjes in de zijstraatjes. In deze blog tips over mijn favoriete winkelstraten.


Meer Utrecht tips of reisinspiratie? Bekijk de Utrecht Cityguide of volg mij pinterest facebook instagram

Zadelstraat

De Zadelstraat is een brede winkelstraat waarbij je recht op de Dom afloopt. In ieder geval een mooi uitzicht dus. Op de hoek zit Keck & Lisa, een cadeauwinkel met ook veel woonartikelen. Van wasmanden tot servies en van kleine spelletjes tot kekke notitieboekjes. Naast Keck & Lisa vind je de fairtrade kledingzaak van Floortje Dessing, Nukuhiva, en verderop in de straat haal je koffie bij 30ML, een cupcake bij I love cupcakes of een lekker ontbijtje bij Rabarber. Ook is het de straat van de domtorentjes van banketbakkerij Theo Blom en Utrechtse souvenirs bij Groeten uit Utrecht.

Lijnmarkt

Sla de hoek om en je loopt over de gezellige Lijnmarkt. Op zoek naar een cadeautje, dan moet je haast wel slagen op één van de 4 (tussen)etages van It’s a Present of kies voor een duurzaam cadeau met een verhaal bij WAAR. Vergeet zeker niet om ook even binnen te lopen bij Conceptstore MUS, Hip voor de Heb en Meesie.

Twijnstraat

Loop de Oudegracht af voor een andere toffe shopstraat, de Twijnstraat. De straat voor bijzondere wijn, een scala aan speciaalbieren en mooie kazen. Maar met Things I Like Things I Love, Vollers 386 en Mooi en Belle ook de moeite waard om heen te lopen als je houdt van woonwinkelen. Voor alles wat te maken heeft met papier (postcards, prints) ga je naar It all starts with a postcard. Ook aan horeca geen gebrek: probeer de high tea van Stael, een taartje van Keek of ga borrelen op Ledig erf.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL