Utrecht is een stad vol leuke terrassen. En het is een stad met veel grachten en kanalen. Het zal je dan ook niet verbazen dat er veel leuke terrassen aan het water in Utrecht te vinden zijn. In deze blog 11 tips voor een Utrechts stadsstrand of een leuk terras aan het water. Zowel op loop- als fietsafstand van Utrecht Centraal Station.


Meer tips voor jouw weekendje Utrecht vind je in de Utrecht Cityguide


Roost aan de Singel

Roost aan de Singel, een terras aan de gracht in Utrecht centrum

In de zomer is Roost aan de Singel, dichtbij Utrecht Centraal Station, een fijne plek om te chillen met vrienden. Het heeft een unieke uitstraling: direct aan de Singel en gemaakt van hout, zoals oude raamkozijnen. Eet iets van de barbecue, en geniet van je biertje en de zon op het terras. Of neem je picknickkleed mee en ga in het gras aan de Singel liggen.

Café Het Gegeven Paard (Tivoli Vredenburg)

Het Gegeven Paard TivoliVredenburg Utrecht centrum- terras aan het water, gracht, Singel

Nu de Singel weer is doorgetrokken en het water de binnenstad van Utrecht volledig omringd, is het leuk bootjes kijken op het terras van Café Het Gegeven Paard. Pal naast winkelcentrum Hoog Catharijne, op de begane grond van muziektempel TivoliVredenburg, is het goed toeven. Lunchen, cocktails of een hapje eten voordat je concert begint. Bij Het Gegeven Paard zit je goed, zowel binnen als buiten op het terras!

Werkspoorcafé de Leckere

Terras aan het water van bierbrouwerij de Leckere in Utrecht

Het is meer dan leuk om een bezoek te brengen aan één van de Utrechtse bierbrouwerijen. En helemaal als er een heerlijk terras aan het water aan vast zit. Zoals bij Werkspoorcafé de Leckere in de Werkspoorkathedraal (op bedrijventerrein Cartesiusweg), met een terras aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Droom weg als je over het water staart naar de grote boten die voorbij varen, met je biertje van de Leckere of één van de gastbrouwers in de hand. Een leuk terras voor lunch, borrel en diner.

TIP
Lees verder voor alles voor een bezoekje aan één van de leuke Utrechtse bierbrouwerijen

Het terras van de Werkspoorkade

Terras Werkspoorkade aan het Amsterdam Rijnkanaal, bij de Werkspoorkathedraal in Utrecht

Sinds 2020 staat naast het terras Werkspoorcafé de Leckere nog een ander heel leuk terras, namelijk het terras van de Werkspoorkade. Een groot terras met veel plek – zowel in de zon als schaduw – een fijn uitzicht én een festivalgevoel. Check vooraf de website om te zien of het terras open is!

Stadsstrand DEMKA kade

Stadsstrand/terras aan het water Demka Kade in Utrecht, aan het Amsterdam Rijnkanaal

Het Amsterdam-Rijnkanaal is populair, ook bij stadsstrand DEMKA Kade kijk je uit over dit water. Lekker met de blote voeten in het zand, iets eten van de barbecue of gezellig een potje jeu de boules of tafeltennis spelen. Een verrassend leuke plek – onverwacht tussen de industrie – met fantastisch uitzicht over de voorbijvarende boten.

TIP
Meer leuke terrassen in Utrecht? Bekijk deze 8 bijzondere, hidden-gem, terrassen in Utrecht

Buurten in de Fabriek

Cereolfabriek met Restaurant Buurten in de Fabriek in Utrecht

Met deze stadswandeling wandel je zo van Utrecht Centraal station naar Park Oog in Al en het Merwedekanaal. Hier staat sinds 1908 de Cereolfabriek, welke in 2014 is omgebouwd en nu ruimte biedt aan een theaterzaal, een basisschool en een bibliotheek. Én je kan hier nu vrijwel de hele dag lekker op het terras aan het water eten of borrelen bij Buurten in de Fabriek, terwijl je uitkijkt over de woonboten en sluisjes.

Restaurant Op Zuid

Terras aan het water van restaurant Op Zuid in Utrecht

Op Zuid is een bar & bistro in New Yorkse stijl gevestigd in het voormalige fabriekspand van Neerlandia, achterin Hoograven. Het grote terras ligt pal aan de Vaartsche Rijn. Leuk voor de lunch en borrel (17 bieren op de tap) of kom langs voor een burger of pizza. Ook leuk, je kan hier aanmeren met je bootje!

Stadsstrand Oog in Al (SOIA)

SOIA, Stadsstrand Oog in Al, Utrecht

Op het achterste puntje van de Utrechtse wijk Oog in Al zit stadsstrand SOIA. Bijna geheel omringd door het Amsterdam-Rijnkanaal is dit een heerlijke plek om in de lente en zomer te relaxen aan het water (al is het niet de bedoeling hier te zwemmen). Er is een groot, vaak druk, terras, maar ook voldoende plek om op het gras op je eigen picknickkleedje te zitten.

Terrassen aan het water bij Rotsoord

Terrassen bij de restaurants op Rotsoord in Utrecht

Naast treinstation Vaartsche Rijn is voormalig industrieterrein Rotsoord getransformeerd tot een hippe plek vol horeca. Met veel terrassen. Zo hebben de buren Klein Berlijn en Taplokaal Gist niet alleen lekkere biertjes, maar ook voldoende plek direct aan het water. Ook bij Camping Ganspoort, het Ketelhuis en de Zagerij (deze twee delen een ruimte in de voormalig PasToe fabriek) heb je uitzicht op de Vaartsche Rijn. Ook LE:EN heeft een terras (en heerlijk eten), alleen niet aan het water.

TIP
Als je van Rotsoord naar Ledig Erf in de binnenstad wandelt, kom je langs de Ooster- en Westerkade: ook een leuke plek om aan het water te zitten.

Theehuis Rhijnauwen

Fiets naar het mooie natuurgebied Amelisweerd, waar de groene velden onder de grote bomen uitnodigen tot een picknick. Zin in een pannenkoek, lunch, stuk taart of gewoon een drankje? Neem plaats op het populaire terras op het gras van Theehuis Rhijnauwen, prachtig gelegen aan de Krommerijn.

Naar de boten kijken vanaf het terras in de Veilinghaven

Veilinghavenkade - boten en restaurants nabij Utrecht Centraal Station

Houd je meer van uitzicht op een haventje? Ga dan naar de Veilinghaven, dichtbij Utrecht Centraal Station en de Jaarbeurs. Het terras van Beers & Barrels is een fijne plek voor een biertje en een vleeshap, met uitzicht op de boten. Fico, één van de vele leuke restaurants in Utrecht West, serveert een fijn diner met bijpassende wijnen in een architectonisch gebouw met hoge ramen, uitkijkend op de iconische U-Trechters.

TIP
Ook leuk is de WijnSpijs wandeling! Een culinaire wandeling langs 6 restaurants in het centrum van Utrecht. De volgende staat gepland op 21 augustus (of 24 juli in Maarssen)!

Wat is jouw favoriete terras aan het Utrechtse water?


Meer Utrecht tips in de Utrecht Cityguide, met onder meer deze blogs:
8 bijzondere terrassen in Utrecht
Een dagje Utrecht? 10 redenen waarom dat een goed idee is!
10x borrelen in de zon op een Utrechts terras
Stadswandeling Utrecht Lombok en Oog in Al


Deze post direct opslaan in Pinterest?

• dit artikel bevat affiliate links • boek je iets via zo’n link, dan ontvang ik een kleine vergoeding • jij betaalt niets extra! •


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.