Op zoek naar een mooie stadswandeling in Utrecht stad? Combineer dan je bezoek aan historisch Utrecht centrum met een wandeling door de wijken die het centrum omringen. Hieronder een aantal stadswandelingen door Utrecht stad, vol tips over de bezienswaardigheden, restaurants en koffietentjes die je op je route tegenkomt. Beleef het knusse Utrechtse stadsleven, geniet van de groene stadsparken en wandel langs grachten waar het drukke centrum heel ver weg voelt.


Meer Utrecht tips in de Utrecht Cityguide


Het muntgebouw in Utrecht Lombok

Stadswandeling:
Lombok & Oog in Al

Deze wandelroute brengt je door Lombok, een onverwacht stukje Utrecht. Wandelen langs oude arbeiderswoningen, de levendige Kanaalstraat, houtzaagmolen de Ster en het monumentale muntgebouw. Ook geef ik veel tips voor een lunch of koffie in de buurt.
Weerdsingel, Vogelenbuurt en Utrecht centrum

Stadswandeling:
Utrecht Oost

Tijdens deze stadswandeling door Utrecht Oost wandel je door arbeidersbuurt Wijk C, het knusse Vogelenbuurt, stadspark Griftpark en statig Wittevrouwen. Met veel tips voor lunch, koffie en uit eten onderweg.

Restaurants op Rotsoord, naast station Utrecht Vaartsche Rijn

Stadswandeling:
Restaurants & Winkelen in Utrecht centrum

Met deze stadswandeling krijg je veel tips om leuk uit eten te gaan in (en rondom) Utrecht centrum en wandel je door de leukste Utrechtse winkelstraten.
Wandelen in Utrecht, bij Landgoed Oostbroek

Wandelroutes in Utrecht stad en omgeving

Er op uit en lekker wandelen in Utrecht stad en omgeving? Lees verder voor leuke wandelroutes, van boswandeling tot klompenpad, inclusief praktische informatie zoals waar te parkeren.