Heb jij dat ook? Sommige foto’s, vaak gerelateerd aan bijzondere momenten, staan in mijn geheugen geprent. In deze post ga ik de wereld rond in 10 foto’s van droomplekken die me altijd bij zullen blijven. Van Afrika tot in Amerika. En weer terug naar huis, in Utrecht.


Meer inspiratie? Bekijk mijn reisroutes of volg mij pinterest facebook instagram

1. Met de enthousiaste huskies door winters Lapland

Met z’n tweeën op een slee, rijdend door het witte landschap, achter vijf ijverige, enthousiaste en snelle huskies is gewoonweg fantastisch. Hoge verwachtingen die waargemaakt worden. Afscheid nemen doen we met een dikke knuffel. Lees meer over onze huskysafari en de rest van onze bijzondere winterweek in Fins Lapland.

2. Op bezoek bij de Ugandese berggorilla

Heel bijzonder om oog en oog met de gorilla’s in Bwindi Impenetrable Park te staan. Bizar hoeveel menselijke trekjes je ziet en indrukwekkend hoe krachtig ze zijn. Een ervaring om nooit te vergeten. Meer lezen over deze ontmoeting, de ontmoeting met de vele andere dieren en een traditionele, Ugandese bruiloft?

3. Genieten van de Zuid-Afrikaanse wijn en wijnvelden

Overal tijdens onze trip door de West-Kaap in Zuid-Afrika hebben we bourgondisch gegeten en gedronken voor een fijne prijs. Maar het bezoek aan Franschhoek was duidelijk het hoogtepunt wat betreft de Zuid-Afrikaanse wijnen. Overal waar je kijkt wijnvelden en veel wijnhuizen die je kan bezoeken, onder andere met de wijntram. Deze stop bracht ons vele proefglaasjes, mooie vergezichten en een idyllische picknick.

4. Slapen in- en zelf rijden door de Omaanse woestijn

Tijdens onze week in Oman slapen we een nacht in de Wahiba Sands woestijn. We rijden in onze gehuurde 4×4 zelf naar deze plek toe. Met een routebeschrijving en legere banden maken we een, toch wel spannende, tocht door de zandduinen. Vanuit onze overnachtingsplek kijken we uit over de lichtbruine zandheuvels en slapen we onder een immense sterrenhemel.

5. De bijzondere Tongariro hike in Nieuw-Zeeland

Tijdens mijn rondreis door Nieuw-Zeeland loop ik de eendaagse Tongariro Crossing. Het is een flinke hike maar wat is het genieten. In een zonnetje, met zelfs sneeuw op de top. Hoe sprookjesachtig wil je het hebben. 19.4 kilometer over steil vulkanisch gebied bij twee actieve vulkanen, langs kratermeren en in een Lord of the Rings decor (Mt Doom). Indrukwekkende uitzichten alle kanten op.

6. Te gast bij al die mooie dieren op de Galapagoseilanden

Op natuurgebied zijn de Galapagoseilanden een ‘haleluja’ bestemming. We wandelen op eilanden met elk hun eigen natuur, tussen diersoorten die niet van ons schrikken en eerder nieuwsgierig naar ons zijn en we snorkelen in een vol aquarium met zeeleeuwen, schildpadden, vissen en ook haaien. We verblijven een paar dagen op de eilanden San Cristóbal en Santa Cruz, en leven vijf nachten in een galapagosbubbel terwijl een boot ons langs verschillende eilanden en snorkelplekken vaart.

7. In 4 minuten wandelen rondom een San Blaseiland in Panama

Zowel de autorit als de boottocht om de palmboomeilanden te bereiken zijn ruw, maar zeker het trotseren waard. Een paar dagen doorbrengen op een eiland vol palmbomen, waar je in 4 minuten rondom kan lopen en waar alleen de douche zandvrij is, is voor mij de perfecte afsluiter van mijn wereldreis. De hele dag met je blote voeten in het zand en genieten van de zee. Heerlijk.

8. De western entree van Monument Valley in Zuid-West Amerika

Onze reis door Zuid-West Amerika is een ware roadtrip. Veel kilometers, bijna altijd door een fantastisch en afwisselend landschap. Van kronkelende bergwegen naar een enorme weidsheid, en van groene bossen tot zandstormen in een stukje zandwoestijn. En dan heb ik het nog niet eens over alle hoogtepunten op je route: de natuurwonderen slaan je om de oren en de steden zijn heel divers. Veel bijzondere plaatjes hebben we hier geschoten, waaronder de toegangsweg naar Monument Valley temidden van het Wilde Westen.

9. De typische wijncultuur van Pico, de Azoren

Criacao Velha werelderfgoed wijngaarden - doen op Pico Azoren tips

Ongerept en rustig Pico is één van de 9 vulkanische eilanden van de Azoren, middenin de Atlantische oceaan. Naast een walviscultuur hebben ze ook een typische wijncultuur. De wijnranken groeien op basaltrotsen en worden beschermd door lage muurtjes gebouwd uit zwarte lavastenen. Dit zorgt niet alleen voor een lekkere, witte Verdelho wijn, ook wordt het landschap uniek en het is dan ook erkend als UNESCO werelderfgoed.

10. En weer thuis, in Utrecht

Houtzaagmolen de Ster in Utrecht Lombok

Als we thuiskomen lopen we vaak met onze koffer van het station naar huis, langs Molen de Ster. Altijd een prachtig plaatje en een fijn welkom thuis. Een bezoek aan Utrecht is sowieso meer dan de moeite waard, ik vertel je graag meer over mijn favorieten, stadswandelingen en fietsroutes.


Deze post direct opslaan in Pinterest?


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.