Is het leuk winkelen in Utrecht? Zeker! Utrecht is een winkelstad bij uitstek. Zo biedt het vernieuwde Hoog Catharijne naast Utrecht Centraal Station alle luxe van winkelen in een fijn winkelcentrum. Je vindt hier alle winkels van de grote merken met in het midden een gezellig foodcourt. Zorg wel dat je genoeg tijd overhoudt om lekker te struinen door de vele leuke winkelstraten in Utrecht centrum. In deze blog mijn tips voor leuk winkelen in Utrecht!


Meer Utrecht tips in de Utrecht Cityguide


Winkelen in de Zadelstraat in Utrecht

Winkelen in de Zadelstraat, Utrecht centrum

Winkelen in de Zadelstraat in Utrecht betekent winkelen met een uitzicht. Je loopt hier namelijk recht op de domtoren af. Start bij het leuke Keck & Lisa, een cadeauwinkel met ook veel woonartikelen. Van wasmanden tot servies en van kleine spelletjes tot kekke notitieboekjes. Fairtrade kleding shoppen doe je bij het Nukuhiva van Floortje Dessing. Iets verderop haal je je koffie bij 30ML, een cupcake bij I love cupcakes en een lekker ontbijtje bij Rabarber. Ook is het de straat van de domtorentjes van banketbakkerij Theo Blom en Utrechtse souvenirs bij Groeten uit Utrecht.

Winkelen op de Utrechtse Lijnmarkt

Winkelen op de Lijnmarkt, Utrecht centrum

Sla de hoek om en je loopt over de gezellige Lijnmarkt. Op zoek naar een cadeautje, dan moet je haast wel slagen op één van de 4 (tussen)etages van It’s a Present. Of kies voor een duurzaam cadeau met een verhaal bij WAAR. Vergeet hier zeker niet om ook even binnen te lopen bij Conceptstore MUS, Hip voor de Heb en Meesie.

Twijnstraat: een fijne Utrechtse winkelstraat

Winkelen in de Twijnstraat, Utrecht centrum

Wandel de Oudegracht af voor een andere toffe winkelstraat in Utrecht, de Twijnstraat. De straat voor bijzondere wijn, een scala aan speciaalbieren en mooie kazen. Maar met Things I Like Things I Love, Vollers 386 en Mooi en Belle ook meer dan de moeite waard om heen te lopen als je houdt van fijn woonwinkelen. En ben je net als ik fan van alles wat met papier (postcards,prints) te maken heeft, sla dan zeker It all starts with a postcard niet over. En gelukkig is er ook aan horeca geen gebrek: probeer de high tea van Stael, een taartje van Keek of ga borrelen op Ledig erf.


Wat is jouw favoriete winkel in Utrecht?

Op zoek naar meer Utrecht tips? Bekijk de Utrecht Cityguide0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.