Tussen onze trip naar de Galapagoseilanden en ons bezoek aan Colombia, verkennen we de stad Quito. Zou het Ecuadoriaanse voetbalelftal meer thuis- dan uitwedstrijden winnen met deze stad als thuisstad? Een uitgestrekte stad gelegen in een vallei tussen de bergen, op 2800 meter hoogte en na La Paz de hoogste hoofdstad. Met de kabelbaan, TeleferiQo, kom je zelfs makkelijk op een hoogte van 4100 meter, waarvandaan je een weids uitzicht hebt over de stad.


Meer inspiratie? Bekijk mijn reisroutes of volg mij pinterest facebook instagram

Old town

Tijdens een wandeling door old town, het prachtige koloniale gedeelte van de stad, zien we weinig toeristen. We lopen in een wat chaotisch straatbeeld van schreeuwende stemmen die sigaretten of loterijtickets verkopen, door de uitlaatgassen van de vele auto’s in de smalle straten (een metro is in aantocht!), via de vele mooie pleinen (zoals Plaza San Francisco, Plaza Independiente en Plaza Teatro) naar de kathedraal, het San Agustín klooster en de Basílica del Voto Nacional. De laatste is op een heuvel gebouwd en met zijn twee hoge kerktorens een onmiskenbaar onderdeel van de skyline van de stad. Met de lift en een paar steile trappen klimmen we naar het dak van basiliek, met van alle kanten een uitzicht op de oude stad en de twee torens van de basiliek. Met daar tussenin, in de verte, Virgen del Panecillo. Een enorm beeld van de maagd Maria, bestaand uit een aluminium mozaïek, die, zoals het Jezusbeeld in Río, vanaf haar heuvel weer een ander immens uitzicht over de stad heeft.

la Marisal

Slapen doen we in la Marisal, een goede wijk en ook de wijk met de meeste hotels en restaurants. Geconcentreerd rondom het commerciële plein Plaza Foch. Omdat er altijd iets te vieren is, eten we bij Zazu. En bij één van de vele andere restaurants met Ecuadoriaanse specialiteiten als empanadas en, niet aan te raden, cavia.

Kortom, er is genoeg te zien in de hoofdstad van Ecuador en daarom leuk om een dag aan te doen op doorreis. Een omweg ervoor maken is wat mij betreft wat overdreven.


Deze post direct opslaan in Pinterest?

Categorieën: Zuid-Amerika

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL