Op een regenachtige herfstdag kan ik spontaan heimwee krijgen naar een zonovergoten strand op een tropisch eiland. Ik denk dan vaak terug aan mijn reis naar de Cook Islands. Dichterbij het cliché van een paradijselijk palmboomeiland kom je niet. Hoe fijn is het om even weg te dromen bij de foto’s van een turquoise lagune met koraalrif en stranden vol palmbomen. Daarnaast kun je op Rarotonga ook leuk hiken. Zo liepen wij de actieve cross-island track, een wandelroute dwars door de steile bergen in het centrum van dit grootste eiland van de Cookeilanden.


Meer inspiratie? Bekijk mijn verschillende reisroutes of volg mij pinterest facebook instagram

Tijdens mijn wereldreis bezocht ik begin 2013 Rarotonga, het hoofdeiland van de in totaal 15 Cookeilanden. Een heerlijke week tussen mijn bezoek aan Australië en Nieuw-Zeeland en onder andere Costa Rica in Midden-Amerika. Op het ieniemienie vliegveld worden we welkom geheten door een oudere eilandbewoner met Hawaii slinger en kleine gitaar, een ontvangst die perfect in het plaatje past. Ik heb Rarotonga ervaren als een puur en vrolijk eiland, waar de groene, steile bergen in het midden worden omringd door ontelbare palmbomen aan de kustlijn.

De lagune en het koraalrif van Rarotonga

Langs vrijwel de gehele kust vind je een nature-made lagoon. Een stuk oceaan dat afgezet is door enkele kleine eilandjes en een koraalrif. Terwijl je in het turquoise water zwemt tussen het koraal en een legio aan vissen, blijf je door het heldere water het witte zand onder je zien. Ergens in de verte zie je de golven van de oceaan kapotslaan, wat de lagune tot een kalme oase maakt. Dit alles maakt Rarotonga van de Cook Islands een perfecte plek om te ontspannen, zwemmen en snorkelen.

Met de scooter of boemelbus het Cookeiland rond

Maar dat is nog niet alles. Neem ook zeker de tijd om het eiland te ontdekken. Doe dit met een scooter en toer in 40 minuten het eiland rond. Of neem de lokale boemelbus. Elk uur rijdt er eentje met de klok mee, en eentje tegen de klok in het eiland over. Bezoek het centrum met de wekelijkse markt vol etenswaren, sieraden en kleding. En te gekke, lokale muziek- en dansoptredens.

Cross-Island track (Te Rua Manga 413m)

Heb je toch zin om iets actiefs te doen, wandel de Cross-Island track (Te Rua Manga 413m). Een route van 6km die dwars over het eiland loopt, van noord naar zuid. Bereid je voor op flink steil klimmen, klauteren en weer naar beneden glijden door de modder (in ieder geval als je net als ons het geluk hebt van een verfrissende tropische bui tussendoor). Een toffe, actieve hike, met hier en daar prachtige uitzichten. Zeker een aanrader, zoals alles op dit eiland. Neem wel een dikke portemonnee mee, ik herinner me immens hoge prijzen (al keek ik hier als backpacker wellicht iets anders naar dan nu ;))


Deze post direct opslaan in Pinterest?

Categories: Oceanië

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.