Het leuke Yogyakarta is ons startpunt op Java, halverwege onze reis door Indonesië. De gezellige wijk Prawirotaman is met z’n vele leuke restaurants en bars perfect om te verblijven. En maar 15 minuten per becak van de Malioboro markt. Een grote, drukke en toffe markt waar volgens mij alles te koop is. En waar men beledigd lijkt als er niet afgedingd wordt.


Meer inspiratie? Bekijk mijn reisroutes of volg mij pinterest facebook instagram

Kraton

In het Kraton, het paleis van de Sultan, vinden we cultuur. Het is een groot museum met mooie gebouwen en een (leeg) badencomplex. Ook wordt er een leuke, traditionele poppenshow opgevoerd waarbij de schaduwen van platte poppen op een scherm geprojecteerd worden.

Onze voornaamste reden om naar Yogya te gaan zijn de tempelcomplexen Borobudur en Prambanan. Op één dag bezoeken we deze met een chauffeur. Met onderweg mooie uitzichten over onder andere de Merapi vulkaan. En met de ‘verplichte’ stops voor foto’s bij nog meer tempels en het drinken van de befaamde kattenpoepkoffie.

Borobudur

Borobudur, Java, Indonesië

Mij was de Borobudur het bekendst. De enorm, vierkante boeddhistische tempel die als een piramide stapsgewijs steeds kleiner wordt. Veel stoepa’s, grote bellen, met daarin boeddha’s. Het enorme gangenstelsel terug naar de parkeerplaats, waar je wordt overladen met te kopen souvenirs, alleen al geeft de populariteit van de Borobudur weer. Ook onder Indonesiërs zelf, die die dag geloof ik net zo vaak met ons als met elkaar op de foto staan.

Prambanan

Prambanan, Java, Indonesië

In tegenstelling tot de Borobudur is de Prambanan een hindoeïstisch tempelcomplex met veel losstaande tempels. In verschillende groottes zijn het spits toelopende torens, met een stijlvolle trap die je naar binnen leidt. Allen met veel details en gelegen tussen het groen. Indrukwekkend en prachtig.


Deze post direct opslaan in Pinterest?


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.