Een dag in Quito is voor ons de perfecte tussenstop van ons bezoek aan de Galapagoseilanden naar onze rondreis door Colombia. Quito, de hoofdstad van Ecuador, is een uitgestrekte stad gelegen in een vallei tussen de bergen en is op 2.800 meter hoogte de hoogste hoofdstad ter wereld. Met de kabelbaan TeleferiQo kom je zelfs gemakkelijk op een hoogte van 4.100 meter, waarvandaan je een weids uitzicht over de stad hebt.


Stadswandeling door het oude centrum: ‘old town’ Quito

De stad Quito heeft een prachtig koloniaal stadscentrum: old town. We zien weinig toeristen terwijl we door het chaotische straatbeeld wandelen. Schreeuwende stemmen die sigaretten of loterijtickets verkopen en een lucht vol uitlaatgassen van de vele auto’s in de smalle straten. Op het moment dat wij er zijn, wordt er aan een metrolijn gebouwd. Al zigzaggend door de straten wandelen we langs veel mooie pleinen, zoals het Plaza San Francisco, Plaza Grande en Plaza del Teatro.

Beklim de torens van Basílica del Voto Nacional

Dag in Quito tips om te doen: uitzicht op Basilica Del Voto Nacional basiliek

De stadswandeling brengt ons verder via prachtige kerken, huizen en gebouwen, zoals het San Agustín klooster, naar de kathedraal Basílica del Voto Nacional. Na het beklimmen van de steile straatjes staan we voor de twee hoge kerktorens van de basiliek. Een onmiskenbaar onderdeel van de skyline van Quito. Pak de lift en beklim nog een paar steile trappen naar het dak. Hier heb je een fenomenaal uitzicht op de oude stad en bekijk je de twee kerktorens van Basílica del Voto Nacional van dichtbij.

Mariabeeld van Quito: Virgen del Panecillo

Dag in Quito tips om te doen: uitzicht op Mariabeeld virgen del panecillo vanaf Basilica del Voto Nacional

Vanaf het dak van Basílica del Voto Nacional heb je een mooi uitzicht op het oude centrum, met in de verte Virgen del Panecillo. Dit enorme Mariabeeld doet denken aan Cristo Redentor, het grote Jezusbeeld dat uitkijkt over Río de Janeiro. Het beeld van de maagd Maria bestaat uit aluminium mozaïek en staat op een heuvel in de stad. Vanuit Virgen del Panecillo heb je dan ook een mooi uitzicht over Quito, met onder andere de kerktorens van de basiliek del Voto Nacional.

Naar 4.100 meter hoogte met kabelbaan TeleferiQo

Dag in Quito doen tips: kabelbaan teleferiqo voor een uitzicht op Quito op 4100 meter hoogte

Wil je van grotere hoogte genieten van het uitzicht op de stad Quito, stap dan in de kabelbaan TeleferiQo. Zwevend over de huizen, tegen de bergwand op, stap je uit op 4.100 meter. Hier kijk je weids uit over Quito in de vallei en de omringende bergen

Eten en overnachten in Quito in de wijk la Marisal

Overnachten in Quito doen we in de wijk la Marisal, een goede buurt. La Marisal is ook de wijk met de meeste hotels en restaurants, geconcentreerd rondom het commerciële plein Plaza Foch. Eet lekkere empanadas of een andere Ecuadoriaanse specialiteit in één van de vele restaurants. Heb je zin om goed uit eten te gaan terwijl je in Quito bent, ga dan naar restaurant Zazu!

Kortom, het is erg leuk een dag in Quito door te brengen. Een omweg zou ik er niet voor maken.


Deze post direct opslaan in Pinterest?


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.