Aan het denken om een stedentrip Porto te boeken? Zeker doen! Porto is een heerlijke stad vol hippe restaurants, gezellige bars en fijne terrasjes. De gekleurde huizen, verschillende kerken en de Ponte Luis I brug geven de stad karakter en kleur. De heuvels zorgen voor prachtige doorkijkjes en mooie uitzichten. Ik heb genoten van mijn bezoeken aan Porto, en deel dan ook graag mijn tips met je!  

Lees verder voor meer Portugal & Azoren tips


Kleurig Ribeira en de Ponte Luis I brug

De Douro door Porto - roadtrip portugal faro porto (stedentrip tips) 10 dagen

Het heuvelachtige Porto nodigt uit tot dwalen en struinen. Zo is het erg leuk om door de wijk Ribeira te wandelen. Deze wijk staat vol gekleurde huizen en is gelegen aan de rivier Douro. Ook heb je hier een mooi zicht op de Ponte Luis I brug, die Ribeira in het centrum van Porto met de porthuizen aan de overkant verbindt.

Wandel over de Ponte Luis I brug en kijk uit over deze prachtig gekleurde wijk en de kerktorens die overal in het centrum boven de huizen uitsteken.

Wist je dat de brug ook kan beklimmen? Bekijk de website van de Porto Bridge Climb voor meer informatie.

Het uitzicht vanaf de Torre dos Clérigos (en de bijbehorende kerk)

Torre dos Clerigos kerk Porto - stedentrip tips

Één van de kerktorens in Porto is Torre dos Clérigos. Deze iconische toren hoort bij een mooie, goed onderhouden kerk. Een kerk die zowel van binnen als buiten allure en karakter heeft. Bijzonder is dat je de kerk niet alleen vanaf de begane grond bekijkt, maar ook over een galerij hoog in de kerk kan lopen voor een prachtig zicht van bovenaf. En vergeet niet in de lift van de toren te stappen voor een fenomenaal uitzicht over de stad Porto.

De tegeltjes van treinstation São Bento

Treinstation Sao Bento Porto - stedentrip tips

Het bekende treinstation São Bento is als een speels museum en zeker de moeite waard om even binnen te lopen. Terwijl je op de achtergrond het fluitje van de conducteur op een vertrekkende trein hoort, wandel je langs tal van tekeningen bestaand uit de leuke, gekleurde Portugese tegeltjes.

Kathedraal Sé do Porto en de São Lourenço kerk

Sao Lourenco kerk Porto - stedentrip tips

De Sé do Porto kathedraal en de São Lourenço kerk liggen praktisch naast elkaar, op een heuvel in het centrum van Porto. In een charmant stukje van de stad, waar je door smalle straatjes de heuvel op wandelt. Eenmaal boven wordt je niet alleen getrakteerd op een romaanse kathedraal en een neoklassieke kerk – beide indrukwekkend, vol historie en sfeer. Ook de uitzichten en de vele leuke doorkijkjes op de stad geven steeds weer net een andere blik op het fotogenieke Porto.

Port proeven in Porto

Croft port proeverij en rondleiding Porto - stedentrip tips

Een bezoek aan Porto is natuurlijk niet compleet zonder het drinken van een port. Vanuit de wijk Ribeira kijk je uit over een skyline aan oude porthuizen aan de overkant van de Douro. De porthuizen staan via de Douro in directe verbinding met de wijngaarden in de Dourovallei in het binnenland en zijn nog steeds in gebruik als opslaglocatie van port. Keus te over dan ook voor een fijne portproeverij! Wij krijgen een rondleiding door het enorme warehouse van het eeuwenoude Croft, waarna we een lekker Croft portje drinken op het terras.

Kabelbaan naar de brug of de Douro oversteken per ferry

Kabelbaan Ribeira Ponte Luis I brug Porto - stedentrip tips

Heb je op de weg terug naar Ribeira geen zin om de steile brug te beklimmen, kies dan voor de kabelbaan omhoog. Het spaart niet alleen je voeten, het is ook nog eens een leuke manier om de stad te bekijken! Ben je helemaal klaar met wandelen, pak dan de ferry en vaar zo de Douro over terug naar het centrum.

Ribeira vanaf de ferry, Porto - stedentrip tips

Hip eten & drinken in Porto: restaurant tips

Porto is hip en zit dan ook vol leuke restaurants en bars. Mijn Porto restaurant tips:

• Lunchen bij delicatessenwinkel Mercearia das Flores. Klein, gezellig en met een leuke aankleding: van Portugese wijn tot sardientjes in kleurige blikjes. En alles is te koop.

Mercearia das Flores lunch en winkel Porto - stedentrip tips

Droop Food & Wine voor lekker tapas in een leuke bar

• Luxer uit eten kan in de mooie binnentuin van Páteo das Flores

• Onder de Torre dos Clérigos is het leuk buiten borrelen bij Base Porto

• Rondom Rua de Cándido dos Reis en Rua Code de Vizela stikt het van de leuke barretjes om gezellig een drankje te doen

Een dagtrip naar de Dourovallei

Wijnvelden Douro - roadtrip portugal faro porto 10 dagen

Dus, ben je op zoek naar een citytrip naar een hippe, fotogenieke en niet al te dure stad, kies Porto! En vergeet de prachtige Dourovallei niet, gelegen in de achtertuin van Porto. Heel leuk om tijdens je stedentrip een dagtrip naar de Douro wijnvelden te maken! Met een huurauto of over de rivier, keus genoeg!


Deze post direct opslaan in Pinterest?

Pin Porto
Pin Porto
Categories: Europa

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.