Roadtrippen door Portugees natuurschoon

Portugal is een perfect land voor een mooie rondreis met de auto! Wat dacht je van een 10-daagse roadtrip van Faro naar Porto. Een route langs de kliffen van de Algarve en zijn prachtige stranden in het zuiden van Portugal. Al rijdend door de heuvelachtige wijnlanden van de Douro naar het noorden, om te eindigen met een fijne stedentrip Porto. Voor ieder wat wils, en dat in 10 dagen! In deze blog onze route van de Algarve naar Porto en veel tips om je route uit te breiden als je meer van Portugal wilt zien.

Lees verder voor meer Portugal & Azoren tips


Onze route door Portugal in 10 dagen

Olhos de Agua (Albufeira) • Praia da Marinha • Algar Seco (Carvoeiro)Lagos • Estemoz (Alentejo) • Tabuaço (Douro)Porto

Tips om je route door Portugal uit te breiden


Relaxen op de Portugese stranden in de Algarve

strand algarve - roadtrip portugal faro porto 10 dagen

Op een half uur rijden van luchthaven Faro ligt Olhos de Agua. Een badplaats vergroeid aan het bekendere Albufeira. Waar Albufeira vol Engelse toeristen en proppers zit, is Olhos de Agua een heerlijke plek om even op adem te komen. Een fijn strand en een klein, toeristisch dorpscentrum. En in Albufeira ben je zo. Bijvoorbeeld om lekker te eten bij restaurant O Penedo, met ook nog eens een prachtig uitzicht over zee.

Praia da Marinha: strand tussen de kliffen

Praia da Marinha Algarve - roadtrip portugal faro porto 10 dagen

Als we naar onze volgende stop Lagos rijden, ten westen van Faro, rijden we langs de prachtige kust van de Algarve. Een kustlijn met kleine strandjes verstopt tussen de krijtstenen kliffen. Bijvoorbeeld het strand Praia da Marinha – paradijselijk gelegen en met recht een strand dat je vaak terugziet in de “mooiste-stranden-van-Europa” lijstjes.

Wandelen langs de rotsachtige kust bij Algar Seco

Algar Seco Algarve - roadtrip portugal faro porto 10 dagen

Voor een fenomenaal uitzicht op de kliffen en de zee rijd je een stukje verder naar Algar Seco, bij Carvoeiro. Wandel over een met vlonders aangelegd looppad, over rotsen en door kleine grotten met idyllische doorkijkjes en vergezichten. Tijd voor lunch? Plof dan neer bij Boneca Bar Restaurante, een toplocatie door het uitzicht op de rotsen van Algar Seco.

Boneca Bar bij Algar Seco in de Algarve - roadtrip portugal faro porto 10 dagen

Charmant Lagos

Castelo Lagos in de Algarve - roadtrip portugal faro porto 10 dagen

Casa da Moura is een leuke Moorse B&B om te overnachten in Lagos. Het is gelegen binnen de stadsmuren en een perfecte uitvalsbasis om dit toeristische en charmante stadje te verkennen. Lagos is gemaakt om te slenteren door de lieflijke straatjes, langs de goed onderhouden en kleurige oude gebouwen. Wandel over de oude stadsmuur naar het fort, ga relaxen op het strand of drink een biertje op één van de vele terrasjes. Genieten wordt het zeker.

Wijnvelden tot waar je kijkt in de Dourovallei

Wijnvelden in de Dourovallei - roadtrip portugal faro porto 10 dagen

Vanuit Lagos rijden we via de wijnlanden van de Alentejo regio naar het noorden. De rit door de Alentejo richting Estremoz blaast ons nog niet omver. De route door de Dourovallei een dag later daarentegen is fantastisch. We rijden over de heuvels, langs talloze wijnranken, menig citrusboom en dan ineens zien we daar tussendoor de rivier Douro stromen. Overnachten doen we bij Casa dos Ruis in Tabuaço, een klein, heuvelachtig en lieflijk wijndorpje te midden van de Dourovallei.

Eindigen met een fijne stedentrip Porto

De Douro door Porto - roadtrip portugal faro porto (stedentrip tips) 10 dagen

Vanuit hier rijden we, al afscheid nemend van dit immens mooie wijngebied, zo Porto binnen. Wat een heerlijke stad voor een stedentrip. We dwalen door de smalle heuvelachtige straatjes en over de befaamde Ponte Luis I brug. Met aan de rechterkant een skyline van gekleurde huisjes en tal van oude kerktorens en aan de linkerkant de porthuizen. Terwijl we onder ons de brede Douro rivier zien stromen. En dan heeft Porto ook nog zoveel lekkere plekjes om een terrasje te pakken of een hapje te eten!

Lees verder voor veel tips voor een stedentrip in Porto


Tips om je route door Portugal uit te breiden

Portugal heeft zoveel te bieden, is relatief klein en perfect voor een roadtrip. Wij konden moeilijk kiezen tussen de Algarve en de wijnlanden van de Douro, vandaar dat we deze gecombineerd hebben. Voor minder kilometers of als je meer tijd hebt, kun je denken aan de volgende tips om jouw route door Portugal uit te stippelen:

• Blijf in de Algarve en relax wat langer op één van de vele (rots)stranden
• Ga wandelen in het westen van de Algarve of in de Alentejo regio (aan de westkust tussen de Algarve en Lissabon)
• Combineer een stedentrip Porto met een stedentrip Lissabon. Allebei fijne steden om een paar dagen te ervaren
• Ga genieten in de wat chique badplaats Cascais, ook leuk om te combineren met Lissabon
• Blijf in het noorden van Portugal en ga na je stedentrip in Porto door naar de bergen van Serra de Estrela, en rijd via de Dourovallei naar de Vinho Verde wijnroutes in het noorden. 


Deze post direct opslaan in Pinterest?

Pin Portugal

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.