Stap op de trein in Lissabon en slechts 45 minuten later stap je uit in luxe badplaats Cascais. Een leuk vissersdorp met mooie stranden aan baaitjes in zee, sprookjesachtige landhuizen en tal van leuke restaurants. En met een fijne kustweg om al wandelend of fietsend de stad en zijn omgeving te verkennen. Lees verder voor heel veel Cascais tips; wat te doen, waar te winkelen en in welke restaurants te eten.

Genoeg te doen! Het is dan ook erg leuk om je stedentrip Lissabon te combineren met een dagje Cascais. Of beter nog, verblijf een paar nachtjes in Cascais en combineer dit met een dagje Lissabon. Er is namelijk zoveel leuks te doen!

Lees verder voor meer Portugal & Azoren tips


TIPS OM TE DOEN IN CASCAIS


Palácio Seixas, stranden en de vissershaven

Vissershaven Cascais - tips doen in Cascais Portugal

Loop vanuit het station, door het knusse centrum naar het Palácio Seixas, een sprookjesachtig grijs kasteel. Het voelt alsof er zo een jonkvrouw op het bovenste balkon naar buiten kan lopen om haar lange haar naar beneden te laten hangen. Het gebouw kijkt uit over zee en staat tussen twee stranden en de vissershaven in. Deze twee stranden zijn ook zeker het bezoeken waard: Praia da rainha en Praia da Ribeira.

Kunst bij Fort Palácio da Cidadela

Fort Palacio da Cidadela - tips doen in Cascais Portugal

Iets voorbij de visserhaven vind je Palácio da Cidadela. Een oud fort dat nieuw leven ingeblazen is, met veel kunst, een terras op een mooie binnenplaats en de hele toffe boekhandel déjà lu. Tegenover het fort wandel je in Parque Marechal Carmona door veel groen en tussen de pauwen, hanen, schildpadjes en eenden.

Boca do Inferno

Boca do Inferno - tips doen in Cascais Portugal

Passeer de vuurtoren van Santa Marta en vervolg de kustlijn voor een bezoek aan Boca do Inferno. Deze mond van de hel is een open rots tussen de kliffen, wat zorgt voor een mooi waterspel.

Huur een fiets en ga fietsen naar Praia do Guincho

Fietsen naar Praia do Guincho - tips doen in Cascais Portugal

Op zo’n 8 kilometer van het centrum ligt Praia do Guincho, een beroemd, mooi en rustig (surf)strand. Huur een fiets en volg het fijne fietspad langs de kust, om aan het strand te genieten van het uitzicht en de golven. Voor een hapje eten, stop je op de terugweg bij Casa da Guia, aan de uiterste rand van Cascais. Een landhuis en tuin omgebouwd tot een walhalla van eettentjes en boetiekjes met uitzicht op de kliffen. Een ontmoetingsplek voor veel Portugezen.

Buurplaats Estoril

De andere kant op loopt er een promenade naar buurman Estoril, een kustplaats met veel stranden en bekend om het casino.


TIPS WAAR TE WINKELEN EN ETEN IN CASCAIS


Casa da Guia

Uit eten en winkelen bij Casa da Guia - tips doen in Cascais Portugal

Pal aan zee, met uitzicht op de klifrotsen en de glinsterende zon die schittert op de bootjes en golven in het water, ligt het hierboven al genoemde Casa da Guia. Een landhuis omringd door een rits aan terrassen en eettentjes. Van sushi tot tapas. Ondanks dat het aan de uiterste rand van Cascais ligt, zijn de gezelligheid en het uitzicht een bezoek meer dan waard.

Bubbles & Bites

Een beetje verstopt op de hoek van een rustige straat zit Bubbles & Bites. Een klein restaurant met beachy look en fijn eten. Het wordt bestierd door een leuk Nederlands koppel.

Palácio da Cidadela

Bekijk het fort en de kunst. Boek een hotelkamer of plof neer op het terras op de binnenplaats. Het hotel en het eten kan ik niet beoordelen, maar het terras kan ik meer dan aanraden om in alle rust te genieten.

Happy Sardine

Happy Sardine is een hele toffe cadeauwinkel vol kleine souvenirs, zowel typisch Portugees als lekker beachy.

Cais 16

Cais 16 is een leuke craft gallery vol lokale producten en kunstige items.


OVERNACHTEN IN CASCAIS


Bed & Breakfast Casa Vela

Overnachten bij B&B Casa Vela- tips doen in Cascais Portugal

De accommodatie waar wij overnachten is Casa Vela. Een vrij groot guesthouse met heel veel ruimte en op 10 minuten lopen van het centrum van Cascais. De weelderige tuin zit (2 verdiepingen onder straatniveau) vol hoogteverschillen, vijvertjes, verschillende zitplekken, watervallen en bevat twee zwembaden. Een tuin om in te verdwalen. Een deel van deze tuin ligt aan onze luxe en ruime kamer en is onze privétuin. Guesthouse Casa Vela heeft alles voor een ultiem vakantiegevoel!


Deze post direct opslaan in Pinterest?

Pin Cascais
Pin Cascais
Categories: Europa

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.