Ben je – net als ons – op zoek naar een betaalbaar weekendje weg in een groene en rustige omgeving. Dan is Reuver, een klein plaatsje in Midden-Limburg tussen Venlo en Roermond, zeker aan te raden. Het is heerlijk toeven in onze blokhut, op een kleine camping, aan een bosrijk natuurgebied letterlijk op de Duitse grens. De blokhut wordt omringd door een flink stuk gras voor de (zelf meegebrachte) BBQ en een spelletje beachtennis. Vanuit je bed hoor je alleen de fluitende vogels of de tikkende regen.


Meer inspiratie? Lees meer over andere Nederlandse bestemmingen of volg mij pinterest facebook instagram

Fietsen door de natuur van Noord-/ Midden-Limburg

We huren fietsen, die, heel handig, op de camping worden afgeleverd. De fietsroutes stippelen we uit via de fietsknooppunten. Net als in Bloemendaal aan Zee is het ook hier weer verrassend mooi. Tal van opties om door dit landelijke, bos- en waterrijke gebied te toeren. We fietsen langs mooie, afgelegen boerderijen en enorme villa’s die hoog vanaf hun woonterpje over de Maas uitkijken. We worden getrakteerd op echte Hollandse plaatjes met uitgestrekte weilanden met een molen en het water op de achtergrond. En we komen over paden door rustige bossen, langs terrasjes met Limburgse vlaai en met prachtige uitzichten op de Maas die door het landschap kronkelt.

Uitgestrekt Hollands landschap in Limburg

Tips (knooppunten)

Bij knooppunt 5 kun je met de pont op-en-neer tussen Steyl en Baarlo. Zowel met de auto als fiets of te voet is dit een leuke manier om de Maas over te steken. Steyl is het ‘kloosterdorp’, een charmant dorp met naast diverse kloosters ook musea en een botanische tuin. Baarlo wordt ook wel het kastelendorp genoemd.

Tussen knooppunten 5 en 70 vind je het stuw- en sluizencomplex Belfeld. Één van de vijf beweegbare stuwen, gebouwd aan het begin van de 20e eeuw om de scheepsvaart en waterafvoer beter te reguleren.

Knooppunt 87 (richting 61) is een mooie plek om op een bankje te genieten van het uitzicht op een jachthaventje en de Asseltse Plassen.

Bij knooppunt 3 kun je met de pont naar Kessel voor een bezoek aan Kasteel de Keverberg. Een briljant voorbeeld van oud versus nieuw. Op een 9-meter hoge, kunstmatige heuvel worden de oude kasteelmuren uit de 12e eeuw afgewisseld met hoge, moderne glaswanden.

Loop om het kasteel heen voor een mooi uitzicht over de Maas – de reden van de strategische ligging van dit kasteel. Aan de andere kant kijk je uit op de naastgelegen kerk en de kasteeltuin.

In 1944 is het kasteel met 2000kg dynamiet tot ontploffing gebracht door Duitse militairen en daarbij grotendeels verwoest. In 2015 is het kasteel – na veel werk van vrijwilligers – opnieuw geopend en is sindsdien zowel het oudste als modernste kasteel van Nederland.

Tussen knooppunt 3 en 2 heb je vanaf de andere kant van de Maas een mooi zicht op het kasteel en de kerk.

Omdat ik een zwak heb voor oude gebouwen die modern opgeknapt zijn met behoud van het originele, wil ik je deze niet onthouden. In Reuver staat namelijk een ander mooi staaltje oud versus nieuw, de voormalig greswarenfabriek. Één van de oudste industriële gebouwen uit de omgeving. Modern opgeknapt met behoud van de oude uitstraling. Wij eten hier in de Gresbuus, lekker eten in een leuke inrichting met veel industriële elementen.


Deze post direct opslaan in Pinterest?

Categories: Europa

2 Comments

Julia · December 14, 2020 at 9:37 pm

Wat leuk dat je daar bent geweest💕 ik kom uit venlo dus ben daar ook vaker te vinden!

    gotravelinge · December 20, 2020 at 10:06 am

    Wat leuk! Vond het echt een verrassende omgeving, wist ik helemaal niet 😊 Fijn om in zo’n mooi gebied te wonen!

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.