Het oostelijke deel van het hoofdeiland van de Azoren, São Miguel, zit vol hoogtepunten en laat zich goed in één dag ontdekken. In deze blog deel ik graag de route van onze roadtrip, die je langs alle hoogtepunten van dit deel van São Miguel brengt. Met start- en eindpunt Ponta Delgada. We volgen de kustlijn en starten de dag met een paar fantastische uitzichtpunten. Verder brengen we een bezoek aan de heetwaterbronnen van Furnas, genieten we van een stukje Thailand bij de enige theeplantages van Europa en nemen we een duik in de thermale baden van Caldeira Velha.

Uitzichtpunt roadtrip Sao Miguel Azoren

De hoogtepunten van de São Miguel roadtrip

De route van deze roadtrip

Miradouro da Ponta do SossegoHeetwaterbronnen van Furnas (cozido eten) •
Theeplantages (Chá Gorreana & Porto Formoso) • Caldeira Velha (Lagoa do Fogo)

Lees verder voor meer Portugal & Azoren tips
Bezoek eiland Pico of ga wandelen bij Sete Cidades op São Miguel


Vergezichten, doorkijkjes en uitzichtpunten

Miradouro do Pisao Sao Miguel Azoren
Miradouro do Pisão

De bochtige kustwegen maken dat we tijdens deze roadtrip veel mooie vergezichten, doorkijkjes en uitzichtpunten zien. Over de groene heuvels, met dorpjes vol witte en gekleurde huisjes met charmante luiken langs de ramen, en over de glinsterende zee en de rotsige kustlijn. We rijden langs de maisvelden en door de vele, gekleurde bloemen lijkt het vaak alsof we door een grote tuin rijden. Ook heeft elk dorp zijn eigen park en zijn rondom veel uitzichtpunten parken aangelegd. Elk even verzorgd en mooi gekleurd. Je ziet hier dan ook veel mensen in de voorzienigheid werken, om de wegen, tuinen en parken netjes te onderhouden.

Miradouro da Ponta do Sossego

Uitzichtpunt Miradouro da Ponta do Sossego Sao Miguel Azoren
Miradouro da Ponta do Sossego

Miradouro da Ponta do Sossego, aan het oostelijk punt van het eiland, is voor ons het hoogtepunt van de uitzichtpunten. Lopend door een prachtige, rustgevende tuin, kijken we uit over de kalme oceaan en hebben we een prachtig zicht op de indrukwekkende, zwarte kliffen. De combinatie van het park en dit uitzicht is perfect.

Park bij uitzichtpunt Miradouro da Ponta do Sossego Sao Miguel Azoren
Miradouro da Ponta do Sossego

Cozido eten bij de heetwaterbronnen van Furnas

De volgende stop deze roadtrip is de lunch in Furnas om kennis te maken met de cozido. Deze befaamde lokale specialiteit is een stoofpot van vlees en groente die urenlang in de vulkanische zwavelbronnen wordt gestoofd. De bewoners doen dit door een grote kookpan in een gat in de grond te laten zakken of door jutezakken met een lange haak in de bronnen achter te laten en te laten sudderen. Dit kan je met eigen ogen zien bij de heetwaterbronnen. Er zijn genoeg restaurants in Furnas waar je voor een cozido terecht kan, zoals bij Tony’s Restaurant. Zorg voor een licht ontbijt want de porties zijn nogal groot.

Cozido maken in de heetwaterbronnen van Furnas Sao Miguel Azoren
Cozido bij Furnas

Theeplantages Chá Gorreana en Porto Formoso

Theeplantages Cha Gorreana Sao Miguel Azoren

Het volgende hoogtepunt van deze roadtrip op São Miguel zijn de theeplantages. Bij deze theeplantages, de enige in Europa, wanen we ons in Azië. De golvende, groene theevelden strekken zich voor ons uit, een prachtig contrast met de blauwe zee op de achtergrond. Bij Chá Gorreana – een grote plantage waar je kan stoppen voor een rondleiding – lopen we een stukje door de theevelden en nemen we een zakje verse thee mee. De route verder naar Porto Formoso biedt veel mooie vergezichten en brengt ons naar een kleinere, wat statige theefabriek, met een terras met prachtig uitzicht.

Theeplantages Porto Formoso Sao Miguel Azoren

Caldeira Velha en Lagoa do Fogo

De oase Caldeira Velha is een prachtig park, met thermale baden en watervallen tussen immens hoge, beboste wanden. Een heerlijke plek om te relaxen, een waar hoogtepunt van dit eiland, al is het wel iets te druk om het idyllische plaatje perfect te maken. We besluiten onze roadtrip over oostelijk São Miguel met een blik op het mysterieuze – want, heel toepasselijk, grotendeels in de mist verdwenen – Lagoa do Fogo en we rijden terug naar Ponta Delgada voor een lekker hapje eten bij Casa da Rosa.

Ponta Delgada Sao Miguel Azoren
Ponto Delgada

Deze post direct opslaan in Pinterest?

Pin Sao Miguel Azoren

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.