Al fietsend door Nationaal Park Zuid-Kennemerland vraag ik me af waarom ik eigenlijk nooit heb geweten dat dit mooie natuurgebied op een uur rijden van Utrecht ligt. Het gebied van 3800 hectare strekt van IJmuiden tot Zandvoort en van Haarlem tot aan de Noordzee en biedt dagen aan wandel- en fietsplezier.


Meer inspiratie? Lees meer over andere Nederlandse bestemmingen of volg mij pinterest facebook instagram

Vogelmeer, Fietsen door Zuid-Kennemerland, Bloemendaal aan Zee
Vogelmeer

De heuvelachtige duinen worden afgewisseld met bos, open weides, meren en zwemplassen. Met daarin grazende wisenten (Europese bizons), Shetland pony’s, zwanen, ganzen en tal van vogels.

Handige informatie
Wisent bij vogelmeer, Fietsen door Zuid-Kennemerland, Bloemendaal aan Zee
Mijn mooie plekjes
  • Strandslag Kattendel is een mooie strandopgang tussen twee duinen door, iets voorbij Strandslag Parnassia. Voor ons was het een ook mooie, rustige plek voor een blik op de zonsondergang, maar vast niet de enige hier.
  • Het Vogelmeer is een prachtig, groot meer, vol vogels en ganzen en in ons geval een paar relaxte wisenten. Omringd door groen riet en bomen.
  • De Oosterplas ligt verscholen tussen de bomen en heeft een klein strandje aan de rand van het water. En je mag hier zwemmen!
  • Verscholen in de duinen ligt Racecircuit Zandvoort. Als je door de duinen fietst, zie je hier niks van. Aan de Boulevard tussen Bloemendaal aan Zee en Zandvoort heb je echter genoeg plekjes om een blik op een klein deel van het circuit te werpen. Loop bijvoorbeeld vanaf de Boulevard even het Duinpieperpad op voor een blik op de racende auto’s door de Tarzanbocht.
Oosterplas, Fietsen door Zuid-Kennemerland, Bloemendaal aan Zee
Oosterplas
Slapen

We slapen in een duinhuisje op een klein park met verschillende type huisjes. Midden in Zuid-Kennemerland en 100 meter van het strand – met een aantal strandtenten, die bij ons helaas gesloten waren. Fietsen zijn er te huur en je eigen barbecue mag je meenemen. Heerlijk! Boodschappen doen we bij naastgelegen camping de Lakens (met een paar unieke accommodaties), in het centrum van Zandvoort of in Overveen/ Bloemendaal.

Zonsondergang Strandopgang Kattendel, Fietsen door Zuid-Kennemerland, Bloemendaal aan Zee

Deze post direct opslaan in Pinterest?


Categories: Europa

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.