Een paar dagen aan de Zeeuwse kust – op Schouwen-Duiveland – is heerlijk. Ons weekend aan de kust van Renesse was zonovergoten wat het natuurlijk makkelijk maakt om te genieten van de omgeving (lees: strand). Maar Schouwen-Duiveland heeft veel meer te bieden.


Meer inspiratie? Lees meer over andere Nederlandse bestemmingen of volg mij pinterest facebook instagram

Stranden
zonsondergang, strand Renesse, Zeeland

Zeeland heeft veel mooie, brede stranden met voldoende ruimte om te zonnen, een potje beachtennis te spelen of zandkastelen te bouwen. En met een strandtent (of twee) bij de strandopgangen voor een bedje, burger of biertje. Ook kun je de zeehonden zien liggen op de zandbank tegenover het strand van Renesse. En de zonsondergangen zijn net zo prachtig als in Bloemendaal aan Zee.

Fietsen over de Oosterscheldekering naar Neeltje Jans
Oosterscheldekering, Neeltje Jans, Zeeland

Huur een fiets en ga knooppunten fietsen, zoals deze route of ga wandelen door de duinen. Rijd of fiets zeker even naar en over de Oosterscheldekering naar Neeltje Jans. Je vindt hier een informatie- en attractiepark over de Deltawerken maar ook zonder het deltapark te bezoeken is het leuk om over de kering te rijden. Parkeer bij de P aan de andere kant van het deltapark voor een blik op de stormvloedkering. Een indrukwekkend staaltje mensenwerk dat Nederland beschermt tegen het water, om een nieuwe watersnoodramp te voorkomen.

Plompetoren, het Grevelingenmeer en Zeeuwse dorpen
de plompetoren, Zeeland

Een paar kilometer ten zuiden van Burgh-Haamstede vind je de Plompetoren. Een voorbeeld van wat het water kan aanrichten. De kerktoren staat tegen de dijk aan en is het enige bouwwerk dat nog over is van het dorpje Koudekerke. De rest van het dorp is honderden jaren geleden weggespoeld door de Oosterschelde.

Ga naar de Brouwersdam – bekend van Concert at Sea – en geniet aan, op en in het Grevelingenmeer. Zo kun je op het grootste zoutwatermeer van West-Europa niet alleen zwemmen en suppen, maar ook kanoën, varen en surfen.

Ook zijn er veel mooie dorpen een bezoekje waard, zoals Brouwershaven, Burgh-Haamstede of (het iets grotere) Zierikzee. Of rijd naar het zuidelijker gelegen eiland Walcheren voor een bezoek aan de Zeeuwse hoofdstad Middelburg.


Deze post direct opslaan in Pinterest?

Categories: Europa

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.