Eindeloze groene wijnvelden. Ik houd ervan. Niet alleen het uitzicht, maar ook de sfeer in de dorpjes en de talrijke wijnchateaus maken het een feest. En wat is dan leuker om eens te slapen op een waar chateau met uitzicht op deze wijngaarden. Tijdens onze roadtrip door de Bordeaux regio in Frankrijk, verblijven we een paar dagen in de Médoc en slapen we in zo’n kasteeltje: Le Château Réal.


Meer inspiratie? Lees meer over verschillende reisroutes of volg mij pinterest facebook instagram

De Médoc staat bekend om zijn goede Bordeaux wijnen. Het is een regio om lekker te toeren door het wijnland, heel fijn te eten en prachtig te overnachten. De wijnchateaus in deze regio vallen veelal op door de weelde, echte kastelen, omringd door enorme landgoederen en wijngaarden zover je kijkt. Een verschil met Saint-Émilion waar we vandaan komen, waar de chateaus een stuk simpeler en de wijnvelden wat heuvelachtig (en net zo prachtig) zijn.

Slapen in Le Chateau Réal, Médoc, Frankrijk

Tijdens ons verblijf bij Le Château Réal in Saint-Seurin-de-Cadourne krijg Ik spontaan een ‘ik vertrek’ gevoel. Een jong, gastvrij koppel heeft een prachtig pand met veel historie opgeknapt tot een luxe Chambres d’hôtes met 5 kamers en 2 huisjes. Geheel in stijl ingericht, met een heerlijk zwembad omgeven door een grote, groene tuin. Een droomplaatje. De bloed, zweet en tranen die dit (heeft ge)kost vergeet ik voor het gemak even.

De luxe kamer Mme Tronquoy biedt alles voor een romantische getaway. Een fijn bed, een groot rond bad in de kamer en genoeg ruimte om in je badjas te genieten van het uitzicht op de wijnvelden. Drie dagen in de week (di/vr/za) koken ze graag een maaltijd voor je. Verder kun je op loopafstand een hapje eten bij l’instant de Saint-Seurin.

Tips: Wijn en eten in de Haut-Médoc regio

Even klaar met de badjas en het zwembad? Pak je auto of huur een fiets bij Le Château Réal en verken de omgeving. Enkele tips zijn:

  • Château Loudenne: een roze kasteel waar je tussen de eigen wijngaarden door naar toe fiets/rijdt, gelegen aan de rivier. Kies voor een picknick, rondleiding of wijnproeverij en geniet van de omgeving. Ook leuk, ze zitten middenin de transformatie naar organic farming
  • Maison d’Estournel: fine dining met erg goed eten, aardige bediening, in een luxe omgeving
  • In Pauillac vind je een boulevard aan de kant van de rivier met diverse terrassen/restaurants voor een leuke lunch of avond eten
  • Wijnchateaus vind je overal in deze regio, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Tips die wij kregen voor chateaus in de buurt met (ook) betaalbare wijnen: Château Haut-Marbuzet, Chateau Talbot en Château Dauzac (let op de openingstijden van de verschillende chateaus. Vaak zijn ze dicht tussen 12-14u)  

De Haut-Médoc regio staat verder bekend om:

  • Margaux, met het beroemde, gelijknamige Château Margaux
  • Verscheidene wijngaarden van de familie Rothschild. Bezoek bijvoorbeeld Chateau Mouton Rothschild en bekijk de immense wijnkelder en de schilderijen illustratief voor de etiketten van de wijnflessen sinds 1945. Check van tevoren wel even of ze open zijn, momenteel zijn ze namelijk dicht i.v.m. corona

Kortom, ben je in Frankrijk en zoek je een plek om een paar dagen ultiem te ontspannen en te genieten van al het goeds dat de Bordeaux regio biedt, dan is de Médoc en Le Château Réal zeker een bezoek waard!


Deze post direct opslaan in Pinterest?

Categories: Europa

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.