Tijdens onze reis door Luxemburg ervaren we Luxemburg-stad als een leuke en verrassende stad. De hoogteverschillen bepalen het uiterlijk en geeft veel verrassende vergezichten en uitkijkjes. We kijken uit op het historische stadsdeel Gronn vanaf het mooiste balkon van Europa, dwalen door de gangen van de kazematten en verbazen ons over het enorme Parcs de la Petrusse.


Meer inspiratie? Bekijk mijn reisroutes of volg mij pinterest facebook instagram

Gronn in Luxemburg-Stad
Gronn vanaf Chemin de la Corniche
Chemin de la Corniche

Chemin de la Corniche is een weg over een vestingmuur van de stad en wordt ook wel het mooiste balkon van Europa genoemd. Je kijkt dan ook prachtig uit op het lager gelegen Gronn met zijn historische huizen, de abdij van Neumunster, en de bockkazematten in de vestingmuur. Overbodig te vermelden dat een wandeling door Gronn een mooi uitzicht geeft over de vestingmuur, de kazematten en de bovengelegen kleurige stad.

Uitzicht vanuit Bockkazematten
Uitzicht op abdij van Neumunster vanuit Bockkazematten
Bockkazematten

Bij de bockkazematten gaan we naar binnen en dwalen we door de gangen van een een massief netwerk van kilometers aan kazematten. Met aan allebei de kanten mooie uitkijkjes over de stad.

In de hooggelegen binnenstad vind je op korte afstand van elkaar het Groothertogelijk paleis, een stadsplein met daaraan Hotel de Ville en een kathedraal. Een enorm bouwwerk een beetje verscholen in de straat, met indrukwekkende bogen en prachtig glas-in-lood.

Parcs de la Petrusse
Parcs de la Petrusse
Parcs de la Petrusse

Vanaf Constitution Square kijken we fantastisch uit over het laaggelegen Parcs de la Petrusse. Een weidse, groene oase die zich onder ons uitspreid. Trappen leiden naar beneden voor een uitnodigende wandeling of chillen op een bankje onder de bomen.

Al met al een uitnodigende stad, met veel te zien en zeker een bezoekje waard.


Deze post direct opslaan in Pinterest?

Categories: Europa

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.